אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

שושני בריוש מלוחים ללא גלוטן עם גבינה, פטריות ועגבניות

חולמים על מאפה מלוח שווה במיוחד לפסח? תפסיקו לחלום ותכינו את מאפה השושנים של סמדר מבייק אוף, עם מילוי מלוח של גבינת עזים, פטריות ועגבניות

סמדר שחר | בייק אוף ישראל | פורסם 22/03/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

45 גרם קמח תירס

45 גרם קמח קונדיטור

90 גרם קמח אורז

80 גרם קמח תפוחי אדמה

60 גרם קמח טפיוקה

אחת וחצי כפיות עמילן קסנטאן גאם

חצי כפית מלח

כף דבש

2 ביצים בטמפ' החדר

20 גרם שמרים טריים

125 גרם חלב מחומם ל- 46 מעלות

חצי כפית סוכר קנים

110 גרם חמאה ללא מלח בטמפ' החדר

לבשמל:

50 גרם חמאה

2 כפות קמח קונדיטור

כוס חלב

20 גרם פרמזן

מלח

פלפל

קורט אגוז מוסקט

1 שן שום כתושה

לירקות:

1 סלסלת פטריות קטנות

חופן עגבניות שרי

שמן זית

מלח

פלפל

צ'ילי יבש

1 גליל גבינת עזים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את כל סוגי הקמחים, חלב, קסנטאן, סוכר, שמרים ומלח לבצק אחיד. מוסיפים חמאה רכה תוך לישה במהירות בינונית, קובייה אחר קובייה עד שנבלע בבצק - ולשים במשך 3 דקות.

2 מגבירים את המיקסר למהירות גבוהה ולשים כ-30 שניות. הבצק דביק מאד ונראה עיסתי - זה בסדר. מעבירים לכלי משומן בחמאה, מכסים בניילון נצמד שרוסס בשמן ומתפיחים בטמפרטורת החדר 45 דקות.

3 מכינים את הבשמל: ממיסים בסיר קטן את החמאה ומוסיפים את הקמח, החלב, הפרמזן, המלח, הפלפל, השום והמוסקט. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך.

4 מכינים את הפטריות והעגבניות: מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את הפטריות והעגבניות עם שמן זית, מלח, פלפל וצ'ילי. אופים עד שהירקות מרככים.

5 מכינים את הגבינה: בין שני דפי נייר גיטרה או נייר אפייה משטחים את גבינת העזים למשטח דק.

6 מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפייה לעלה בצק דק. מורחים עליו את רוטב הבשמל, מניחים את עלה גבינת העזים ומפזרים מעל את הפטריות והעגבניות. 

7 מגלגלים את הבצק לרולדה, חותכים לעיגולים ומניחים בתבנית עם מעט מרווח בין העיגולים. אופים בתנור כ-35 דקות.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.