אוכל
צילום׃ דניאל בר און, בייק אוף ישראל

עוגילידה פיצוחים

מה יותר נחמד מעוגיות פיצוחים קראנצ'יות עם ים שקדים, פיסטוקים וגם, קבלו את זה, צנוברים? שבין כל זוג עוגיות כזה מקבלים גם שכבה יפה של גלידת וניל ביתית ועשירה

גל מרדכי ויוני ניסים | בייק אוף ישראל | פורסם 08/06/16 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגיות:

380 גרם חמאה, קרה

380 גרם סוכר חום בהיר דמררה

330 גרם שקדים משובבים

250 גרם פיסטוקים טבעיים

180 גרם קמח

1 ביצה

330 גרם צנוברים

לגלידת וניל:

1 ליטר חלב

400 מ"ל שמנת מתוקה

320 גרם סוכר

4 מקלות וניל

8 גרם מייצב גלידה

280 גרם חלמונים

אופן ההכנה:

1 לעוגיות: מחממים תנור ל-160 מעלות. מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק פרט לצנוברים, עד לקבלת בצק אחיד המשובץ באגוזים טחונים גס. מוסיפים את הצנוברים ומעבדים קצרות. משטחים את הבצק ברינגים אישיים בגודל הרצוי לקבלת עוגיות,ואופים כ-10 דקות. מצננים.

2 לגלידת וניל: בסיר בינוני מחממים חלב, שמנת מתוקה, 280 גרם מכמות הסוכר וגרגירי וניל ומביאים ל-50 מעלות. מערבבים מייצב גלידה עם יתרת 40 גרם הסוכר בקערה קטנה, מוסיפים לסיר תוך עירבוב ומביאים לרתיחה. יוצקים מחצית מהשמנת החמה לקערה ובה החלמונים תוך טריפה רצופה להשוואת טמפרטורות. משיבים את התערובת כולה לסיר, ומוסיפים לבשל עד שהתערובת מסמיכה מעט ומצפה כף, לקבלת קרם אנגלז.מסננים וטורפים היטב במטרף ידני לקרם חלק. מעבירים לקירור לחצי שעה.

3 מעבירים את התערובת המקוררת למכונת הגלידה ומפעילים על פי הוראות היצרן עד לקבלת גלידה.

4 משטחים את הגלידה בתבנית רחבה לשכבה בעובי הרצוי, מקפיאים לחצי שעה להתייצבות, וקורצים עיגולי גלידה קטנים במעט מגודל העוגיות.

5 להרכבה: מצמידים כל זוג עוגיות עם דיסקית גלידה במרכז לקבלת עוגילידות אישיות. שומרים במקפיא.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים