אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

לחמניית שוקולד צ'יפס ותבלינים

לחמניות שוקולד צ'יפס עם תבלינים, שהן בעצם יותר לחמניות תבלינים עם שוקולד צ'יפס: קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט וגם פלפל אנגלי בפנים, נותנים טעם מתוחכם ועשיר ללחמניות פשוטות להכנה

אלה ברבי ואביגיל ברבי ברון | בייק אוף ישראל | פורסם 18/04/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

120 גרם שוקולד צ'יפס

14 גרם שמרים יבשים

55 גרם סוכר

375 מ"ל חלב חמים

600 גרם קמח

2 כפות אבקת קקאו

שלושת רבעי כפית קינמון

רבע כפית ציפורן

רבע כפית אגוז מוסקט

רבע כפית פלפל אנגלי טחון

60 גרם חמאה, בקוביות

1 ביצה

לציפוי:

60 גרם סוכר

30 מ"ל מים

אופן ההכנה:

1 מפזרים את השוקולד צ'יפס בתבנית, ומעבירים להקפאה לחצי שעה.

2 מערבבים בקערה שמרים, סוכר וחלב חמים, מניחים לתסיסה לרבע שעה.

3 במערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח, קקאו, קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ואת תערובת השמרים, ולשים במשך כ-6 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבלים להטמעה.

4 מעבירים לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים במשך כ-45 דקות.

5 מחלקים את הבצק ל-16 חלקים, ומעצבים כל חלק לכדור. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-30 דקות.

6 מחממים תנור ל-220 מעלות, ואופים את הלחמניות 20 דקות.

7 מבשלים בסיר קטן סוכר ומים על להבה נמוכה ומביאים לרתיחה. מבשלים לעוד דקותיים ומברישים את הלחמניות.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים