אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

קרמבו ניו זילנדי

הקרמבו הכי חמוד שנתקלנו בו. אתם יודעים מה? הקינוח הכי חמוד שנתקלנו בו. קרמבו קנגורו בסגנון ניו זילנדי - שזה אומר קרמבו גדול שבתוכו מסתתר גור קרמבואים קטן ומתוק. כואב הלב לאכול מרוב שזה מקסים

| בייק אוף ישראל | פורסם 30/04/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית:

150 גרם קמח

2 גרם סודה לשתייה

קורט מלח

60 גרם חמאה

70 גרם סוכר חום כהה

20 גרם דבש

2 גרם תמצית וניל

30 גרם חלב

למרשמלו:

20 גרם אבקת ג'לטין + 100 גרם מים

80 גרם מים

400 גרם סוכר

70 גרם חלבונים

60 גרם גלוקוז

קורט מלח

קורט חומץ

שלושת רבעי כפית תמצית ווניל

1 כפית תמצית שקדים מקורמלים

1 כפית תמצית קפה

לציפוי:

400 גרם שוקולד מריר

10 גרם שמן

אופן ההכנה:

1 מכינים את התחתית: בקערה מערבבים את הקמח, המלח והסודה לשתייה. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה, הסוכר החום והדבש עד לקבלת קרם חלק. כשהקרם חלק מוסיפים את תמצית הווניל ואת תערובת הקמח ומערבבים במיקסר. מוסיפים חלב ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים עד שהבצק קר ונוח לעבודה.

2 מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ. אופים את הבצק בטמפרטורה של 170 מעלות עד להזהבה.

3 מוציאים את הבצק מהתנור ומיד קורצים 2 עיגולים: עיגול 1 – בקוטר 2.5 ס"מ, עיגול 2 – בקוטר 5 ס"מ. מקררים את העוגיות שהתקבלו.

4 מכינים את המרשמלו: מערבבים את הג'לטין עם 100 גרם מים. בסיר על להבה בינונית מערבבים סוכר, גלוקוז, 80 גרם מים ומלח. מבשלים את התערובת לטמפרטורה של 115 מעלות לקבלת סירופ ומורידים מהכיריים. מוסיפים את הג'לטין לסירופ שבסיר ומערבבים.

5 במיקסר מקציפים חלבונים במהירות נמוכה, מוסיפים חומץ ומגבירים את המהירות, ממשיכים להקציף למשך דקה. תוך כדי הקצפת החלבונים יוצקים את הסירופ בזרם דק וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב – מרשמלו וניל.

6 מעבירים חצי מתערובת המרשמלו וניל לשק זילוף עם צנטר חלק ושומרים בטמפרטורת החדר עד להרכבת המנה. לחצי התערובת שנותרה מוסיפים את תמצית השקדים מקורמלים ותמצית הקפה ומערבבים. מעבירים את מרשמלו השקדים-קפה לשק זילוף עם צנטר חלק ושומרים בטמפרטורת החדר עד להרכבת המנה.

7 מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד בבן מארי, מוסיפים את השמן ומערבבים.

8 מרכיבים את הקרמבו: מזלפים מרשמלו שקדים-קפה על העוגייה הקטנה ומקררים במקפיא עד להתייצבות. לאחר- מכן, טובלים בשוקולד את העוגייה עם המרשמלו עד לכיסוי מלא ומקררים עד שהשוקולד מתייצב (אפשר במקפיא) ומתקבל קרמבו קטן.

9 על העוגייה הגדולה מזלפים מעט מרשמלו וניל, מניחים מעל את הקרמבו הקטן וממשיכים לזלף עם מרשמלו הווניל עד ליצירת קרמבו אחד גדול, שבתוכו מוחבא קרמבו קטן. מקררים את הקרמבו שהתקבל עד להתייצבות.

10 טובלים את הקרמבו בשוקולד עד לכיסוי מלא ומקררים עד שהשוקולד מתייצב (אפשר במקפיא).

שכתבו מתכון: מאיה רביבו