אוכל
צילום׃ דניאל בר און, בייק אוף ישראל

עוגת חתונה היי טק

שכבת שוקולד, שכבת וניל, שכבת תפוז וכל השכבות ביחד מצופות בקרם קפה, קרם מסקרפונה, מעוטרות בבצקי שוקולד ומקושטות בבצק סוכר? זה באמת היי טק. וגם סופר טעים. בהצלחה

ליאור שרף וגל גלגביסר | בייק אוף ישראל | פורסם 13/03/16 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לטורטים:

לטורט שוקולד:

8 ביצים

קורט מלח

2 כוסות סוכר

2 כוסות שמן

2 כוסות שוקולית

2 כוסות קמח תופח

לטורט וניל:

7 ביצים

כוס וחצי סוכר

כוס שמן

כוס מיץ תפוזים

כוס וחצי קמח תופח

לטורט תפוזים:

4 ביצים

100 סוכר

כוס שמן

כוס מיץ תפוזים

גרידת תפוז

60 גרם קוקוס

300 גרם קמח תופח

80 גרם אינסטנט פודינג וניל

400 גרם קונפיטורת תפוז

לקרם קפה:

500 מ"ל קצפת צמחית

220 מ"ל חלב

120 גרם אינסטנט פודינג וניל

600 גרם אבקת סוכר

כפית נס קפה

לקרם מסקרפונה:

250 גרם גבינת מסקרפונה

250 מ"ל שמנת מתוקה

כף אבקת סוכר

400 גרם דובדבני אמרנה בסירופ

לבצקי השוקולד:

מריר:

200 גרם שוקולד מריר

180 גרם מרשמלו

3 כפות שמנת מתוקה

כף חמאה

150 גרם אבקת סוכר

חלב:

200 גרם שוקולד חלב

180 גרם מרשמלו

3 כפות שמנת מתוקה

כף חמאה

150 גרם אבקת סוכר

לבן:

200 גרם שוקולד לבן

180 גרם מרשמלו

3 כפות שמנת מתוקה

כף חמאה

150 גרם אבקת סוכר

להרכבה:

100 גרם ממרח שוקולד אגוזים

200 גרם ממרח נוגט

3 קילו בצק סוכר לבן

500 מ"ל שמנת צמחית

40גרם אינסטנט פודינג וניל

40 גרם אבקת סוכר

8 מסמרים לתמיכה

אופן ההכנה:

1 מכינים עוגת טורט שוקולד: מקציפים ביצים עם קורט מלח וסוכר. מוסיפים בהדרגה שמן. מערבבים שוקולית עם קמח תופח ומקפלים בשלוש פעמים למסה התפוחה. משמנים רינג בקוטר 26 ס"מ (גובה 10) ומרפדים בנייר אפייה גם בדפנות. שופכים את התערובת ואופים ב-160 מעלות שעה ו-20 דקות.

2 מכינים קרם קפה: מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר ונס קפה לקרם יציב. חוצים את הטורט לשני חלקים שווים ומורחים את הקרם.

3 מכינים טורט וניל: מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר ומניחים בצד. מקציפים את החלמונים עם כוס סוכר ומוסיפים בהדרגה כוס שמן וכוס מיץ תפוזים. מקפלים קמח בהדרגה, ומקפלים את החלבונים לתערובת. מרפדים בנייר אפייה (גם בדפנות) רינג 20 ס"מ גובה 10, שופכים את התערובת ואופים שעה ב-170 מעלות.

4 מכינים קרם מסקרפונה דובדבן: מקציפים גבינת מסקרפונה עם שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקרם יציב.

5 חוצים הטורט באמצע. מזלפים את סירופ הדובדבנים, מורחים קרם מסקרפונה, מפזרים דובדבני אמרנה וסוגרים.

6 מכינים טורט תפוזים: מקציפים ביצים עם סוכר. מוסיפים בהדרגה שמן ומיץ תפוזים ומוסיפים גרידת תפוז. מקפלים פנימה קוקוס, קמח תופח ואינסטנט פודינג.

7 משמנים רינג 16 ס"מ גובה 10 ומרפדים בנייר אפייה, שופכים את התערובת ואופים 50 דקות ב-170 מעלות.

8 חוצים את טורט התפוז לשניים, מורחים קונפיטורת תפוז וסוגרים.

9 מכינים בצק שוקולד מריר: ממיסים את השוקולד בבן מארי, ומוסיפים מרשמלו, שמנת מתוקה וחמאה. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים אבקת סוכר ומעבדים עד שנוצר בצק. מקררים עד לשימוש. באותו אופן מכינים בצק שוקולד חלב ובצק שוקולד לבן.

10 כשהטורטים קרים מורחים על עוגת השוקולד ממרח שוקולד ומכניסים להקפאה לכמה דקות. את טורט הווניל והתפוז מורחים בממרח נוגט ומכניסים למקפיא לכמה דקות.

11 מרדדים את בצק השוקולד לעלה דק, קורצים משושים וחותכים למעוינים.

12 מרפדים את הטורטים בבצק סוכר לבן.

13 מדביקים בשלושת הטורטים מעוינים שייצרו את דוגמאות התלת ממד הקובייתי.

14 מקציפים את השמנת הצמחית עם אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה, ומכניסים לשק זילוף עם צנתר משולש.

15 מזלפים על גבי מסמר פרח ומעבירים לטורט העליון ליצירת זר פרחים. מרכיבים את שלושת הטורטים לעוגת חתונה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.