אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

לחם תה ירוק

כולם מסביב מדברים על התכונות הבריאותיות של המאצ'ה - תה ירוק מיוחד שמגיע מיפן. איזה כיף שאפשר לשלב אותו בתוך לחם טרי, רך ואוורירי? מתכון קליל ללחם בריא - תכינו פעם אחת, יהפוך לדייר קבע אצלכם במטבח

ליאן בן ברוך ושירן מתתיהו | בייק אוף ישראל | פורסם 18/04/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

650 גרם קמח מלא

350 גרם קמח לחם

50 גרם שמרים טריים

1 שקית משפר אפייה

2 כפות אבקת תה ירוק מאצ'ה

50 גרם חמאה, רכה

1 כף סילאן

750 מ"ל מים

לציפוי:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח מלא, קמח לחם, שמרים, משפר אפייה ואבקת תה ירוק. מוסיפים חמאה וסילאן ומערבלים להטמעה. מוסיפים מים בזרם דק תוך לישה עד לקבלת בצק. ממשיכים ללוש 5-8 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.

2 מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.

3 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים או יותר, ומעצבים לצורת כיכרות. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כשעה.

4 מחממים תנור ל-190 מעלות. יוצרים בכל לחמניה חתכים בעזרת סכין חדה, מברישים בביצה, ואופים כ-30 דקות להזהבה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.