אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

עוגת פרג, תפוחים ואגוזים

טורט פרג עם תפוחים מקורמלים, מוס של דבש, גבינה ופרג, גנאש שוקולד וגם קישוט של נוגטין פולי קקאו. הגרסה החגיגית של אלה ואביגיל מבייק אוף ישראל לעוגת דבש

אלה ברבי ואביגיל ברבי ברון | בייק אוף ישראל | פורסם 02/05/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לטורט פרג:

2 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר

100 גרם סוכר

30 גרם חמאה, רכה מאוד

10 גרם קמח תופח

50 גרם פרג טחון

1 תפוח עץ קטן, מקולף ומגורר

חצי כף קליפת לימון מגוררת

לתפוחים מקורמלים:

2 תפוחי גרני סמית, בקוביות קטנות

100 גרם סוכר

מוס דבש, גבינה ופרג:

320 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות פרג

7 גרם ג'לטין

55 מ"ל מים

50 גרם חלמונים

40 גרם סוכר

30 גרם דבש

230 גרם מסקרפונה, בטמפרטורת החדר

3 מ"ל תמצית וניל איכותית

לגנאש שוקולד:

100 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

לנוגטין פולי קקאו:

125 גרם חמאה

150 גרם סוכר

3 גרם פקטין

50 מ"ל חלב

50 גרם גלוקוז

150 גרם פולי קקאו גרוסים

אופן ההכנה:

1 טורט פרג: מחממים תנור ל-170 מעלות. במערבל חשמלי מקציפים חלבונים במהירות גבוהה. ברגע שמתחיל להיווצר קצף מוסיפים מחצית מכמות הסוכר, מוסיפים להקציף כמה דקות עד לקצף יציב. טורפים בקערה בינונית חלמונים עם חמאה ויתרת כמות הסוכר. בקערה נפרדת מערבבים קמח ופרג טחון. בקערה נוספת מערבבים תפוח מגורר וגרידת לימון. מערבבים לתוך קערת החלמונים את כל התערובות לסירוגין, יוצקים לתבנית 18 ס"מ ואופים 25-30 דקות. מצננים.

2 לתפוחים מקורמלים: מפזרים את הסוכר במחבת ומבשלים עד לקבלת קרמל. מוסיפים קוביות תפוחים, ומבשלים בקרמל 5 דקות תוך עירבוב לעיתים עד לריכוך. מצננים.

3 למוס דבש גבינה ופרג: בסיר קטן מביאים לרתיחה 80 מ"ל מכמות השמנת המתוקה, מוסיפים פרג טחון ומבשלים כמה דקות עד שהפרג סופג נוזלים. מצננים היטב. מערבבים בקערית ג'לטין עם 35 מ"ל מכמות המים, ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-5-10 דקות. מתחילים להקציף במערבל חשמלי חלמונים. במקביל מבשלים בסיר קטן דבש, סוכר עם יתרת 20 מ"ל המים עד 119 מעלות. יוצקים את סירופ הסוכר לחלמונים בזרם דק תוך כדי הקצפה, מקציפים לעוד כמה דקות לקרם בהיר ותפוח. ממיסים ג'לטין ומערבבים. טורפים בקערה מסקרפונה ותמצית וניל עם תערובת הפרג. מוסיפים חלמונים מוקצפים ומקפלים לאיחוד. מקציפים את יתרת 230 מ"ל השמנת המתוקה במערבל חשמלי לקצפת רכה ומקפלים פנימה.

4 מסדרים על העוגה תפוחים מקורמלים בשכבה ישרה. יוצקים מעל את המוס ומעבירים להקפאה עד להתייצבות מלאה.

5 גנאש שוקולד: בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על גבי השוקולד הקצוץ, מניחים לדקה להינמס ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים, יוצקים על העוגה ומעבירים לקירור להתייצבות.

6 נוגטין פולי קקאו: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים חמאה בסיר קטן. מערבבים סוכר ופקטין ומוסיפים תוך עירבוב לסיר. מוסיפים חלב, גלוקוז ופולי קקאו גרוסים, ומבשלים תוך בחישה מתמדת עד 110 מעלות. מורידים מהאש ויוצקים מיד על משטח סיליקון או תבנית מרופדת בנייר אפייה. בעוד התערובת חמה מניחים מעל נייר אפייה נוסף, ומשטחים במערוך לעלה דק. מסירים את נייר האפייה מעל, ואופים 8-10 דקות לצבע זהוב עמוק. מצננים היטב, ושוברים לחתיכות גדולות. לפני ההגשה מצמידים שברי נוגטין סביב לעוגה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים