אוכל
צילום׃ דניאל בר און, בייק אוף ישראל

עוגת תיבת נגינה

ממש כמו בתיבת נגינה - גם העוגה הזאת זורקת אותנו לתוך חלום מתוק מתוק. הבשורות הטובות: המתכון בידינו, ועכשיו גם אתם יכולים. שכבות של גנאש דולצ'ה ועוגת שוקולד, מה יכול להיות רע?

ליאן בן ברוך ושירן מתתיהו | בייק אוף ישראל | פורסם 07/03/16 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגת שוקולד:

8 ביצים

3 כוסות סוכר

3 כוסות חלב

2 כוסות שמן

2 כוסות קקאו

6 כוסות קמח + אבקת אפייה

תמצית וניל

לגנאש דולצ'ה:

500 גרם שמנת מתוקה

800 גרם שוקולד דולצ'ה

אופן ההכנה:

1 מקציפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה סוכר. כשהקצף תפוח מוסיפים חלב, שמן, קקאו, קמח עם אבקת אפייה ווניל. מערבבים.

2 מעבירים לתבנית ואופים ב-180 מעלות טורבו.

3 לגנאש דולצ'ה: מרתיחים שמנת ושופכים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים עם בלנדר מוט. רבע מהגנאש שומרים בחוץ, את כל השאר מכניסים לקירור.

4 הרכבת המנה: חותכים את העוגה לשלושה חלקים. מקציפים את הגנאש שהיה במקרר ומורחים בין השכבות. בחלק הראשון והשני יוצרים חורים בעזרת חותכן עיגול קטן, ומזלפים לתוך החורים את הגנאש שהשארנו בחוץ.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.