אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

עוגת מוס שוקולד לבן עם בלונדיס, פטל וקרמל מלוח

יש עוגות מושחתות ויש את העוגה הזו: לא רק שיש בה מוס שוקולד וקרמל מלוח, יש גם שכבה של בלונדיס, שהם בראוניז לבנים וגם ג'לי פטל בנוסף. שחיתות כבר אמרנו?

תום יצחקי | בייק אוף ישראל | פורסם 15/03/18 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבראוניז שוקולד לבן:

250 גרם חמאה

190 גרם שוקולד לבן

250 גרם סוכר

250 גרם ביצים

כפית וניל

200 גרם קמח

חופן פטל טרי

למרמלדת פטל:

250 מחית פטל

70 גרם סוכר

7 גרם פקטין

2 גרם ג'לטין

למוס וניל:

204 גרם חלב

2 מקלות וניל

5 חלמונים

145 גרם סוכר

11 גרם ג'לטין

500 גרם שמנת מוקצפת

לגלייז:

75 גרם מים

150 גרם סוכר

150 גרם גלוקוז

150 גרם שוקולד

100 גרם חלב מרוכז

10 גרם ג'לטין

אופן ההכנה:

1 מכינים בראוניז: מחממים תנור ל-10 מעלות. ממיסים שוקולד עם וניל וחמאה במיקרוגל. 

2. מקציפים סוכר ביצים לקצף אחד ומערבבים עם מסת השוקולד. מוסיפים קמח ומערבבים. מוסיפים פטל ומערבבים. מעבירים לרינג בקוטר 18 ס"מ ואופים כ-20 דקות.

2 מכינים מרמלדה: מערבבים פקטין וסוכר. מערבבים עם הפקטין והסוכר בסיר קטן. בקערה נפרדת מערבבים את הג'לטין עם המים. מביאים לרתיחה את התערובת בסיר ומבשלים עוד דקה. מורידים מהאש, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים. מעבירים לרינג בקוטר 18 ס"מ ומעבירים להקפאה.

3 מכינים מוס וניל: מחממים בסיר קטן את החלב לסף רתיחה. במקביל, מקציפים במיקסר את החלמונים, הוניל והסוכר. מוסיפים למיקסר את החלב החם בזרם דק תוך כדי עירבול. מחזירים את כל התערובת לסיר ומבשלים עד שהיא מגיעה ל-84 מעלות, תוך כדי טריפה. מוסיפים ג'לטין, מערבבים ומקררים ל-25 מעלות. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים אל תוך הקרם. 

5 מכינים את הגלייז: מבשלים בסיר מים, סוכר גלוקוז ל-102 מעלות. מוסיפים ג'לטין שוקולד וחלב מרוכז ומערבבים היטב. מוסיפים צבע לבן וטוחנים בבלנדר מוט לתערובת אחידה.

6 מרכיבים את העוגה: מניחים ברינג את הבראוניז ומזלפים מעט חלק מהמוס. מוסיפים את המרמלדה ומזלפים עוד מוס. מעבירים להקפאה ומוזגים את הגלייז על העוגה הקפואה. מקשטים במרנג וקישוטי שוקולד.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.