אוכל
צילום׃ דניאל בר און, בייק אוף ישראל

ג'ינג'ר ברד - הבית הלבן

עוגיות ג'ינג'ר ברד עשירות בתבלינים מהל, דרך קינמון ועד אניס, מקושטות בקרמל, שקדים ואפילו ורדים מיובשים וכמובן ברויאל אייסינג מבריק וחגיגי. עכשיו לכו תבנו מכל זה את הבית הלבן

אלה ברבי ואביגיל ברבי ברון | בייק אוף ישראל | פורסם 04/04/16 
  • זמן עבודהיותר משעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

870 גרם חמאה

1,200 גרם דבש

1,270 גרם סוכר חום כהה

14 ביצים

3,500 גרם קמח

65 גרם אבקת אפייה

7 כפיות ג'ינג'ר טחון

3 וחצי כפיות קינמון טחון

3 וחצי כפית הל טחון

7 קמצוצים ציפורן טחון

7 קורטים מלח כפולים

לקרמל (להכין כמות פי 7, כי הקרמל מתקשה במהירות):

כוס שליש סוכר

שלושת רבעי כוס מים

לרויאל אייסינג:

200 גרם חלבונים (כחמישה חלבונים גדולים)

800 גרם אבקת סוכר (8 חבילות קטנות)

לקישוט:

300 גרם שקדים פרוסים

50 גרם פרחי אניס

50 גרם שורש ג'ינג'ר

200 גרם מקלות קינמון

200 גרם חליטת ורדים

100 גרם ורדים מיובשים

100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים חמאה, דבש וסוכר חום בקערת מיקסר 2 דקות. לאחר קבלת תערובת אחידה מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה עד להיטמעות מלאה. מיד לאחר מכן מוסיפים קמח, אבקת אפייה, ג'ינג'ר, קינמון, הל, ציפורן ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים לשבעה חלקים ומעבירים למקרר לקירור יסודי של לפחות 5 שעות (לחלופין - מניחים בהקפאה כשעה).

2 שבלונה: מכינים שבלונה כוללת של תבנית הבניין שבה מעוניינים, במקרה שלנו הבית הלבן. חובה להיעזר בסרגל ברזל, ניירות שרטוט, מחשבון, עיפרון, מחק וקרטון ביצוע. עובדים עם השבלונה המוכנה בעת אפיית כל החלקים של המבנה.

3 אפיית הבצק: עובדים עם כל חלק בנפרד בעוד יתר החלקים נמצאים בקירור. מרדדים חלק אחד לעובי של כשלושת רבעי ס"מ על גבי נייר אפייה משומן מעט בספריי שמן בטעם חמאה. חותכים לפי הגודל הרצוי ולפי שבלונה. רצוי לקרר לפני האפייה על מנת לקבל תוצאות מדויקות. אופים 30-35 דקות. יש להיזהר מאפיית יתר - בצק ג'ינג'ר הוא בצק כהה ועל כן מטעה במידת האפייה שלו. 10 דקות לפני סיום האפייה מוציאים מהתנור ובעוד הבצק עדיין חמים מיישרים אותו שוב בהתאם לשבלונה (מאחר שהבצק נוטה להתרחב). כמו כן, קורצים באמצעות קורצן מרובע חלונות בעדינות. מחזירים לתנור לסיום האפייה. מצננים היטב לפני ההרכבה.

4 הכנת קרמל להדבקה וחלונות קרמל: מביאים את הסוכר והמים לרתיחה – לא מערבבים! מנמיכים מעט את האש וממתינים עד שהקרמל מקבל גוון ענברי – לא בהיר מדי ולא כהה מדי. משתמשים מיד! הקרמל מתקשה במהירות וגורם לכוויות על כן יש לעבוד בזהירות.

5 להכנת החלונות – משרטטים על נייר אפייה מלבן בגודל החזיתות והופכים. כאשר הקרמל מוכן יוצקים על נייר האפייה בזהירות שכבה דקה שתכסה את שטח המלבן. מצננים היטב עד להתקשות.

6 רויאל אייסינג: מקציפים את החלבונים כ-10 דקות ומתחילים להוסיף בהדרגה אבקת סוכר, עד לקבלת אייסינג סמיך שניתן לצייר איתו קווים דקיקים. מעבירים לשק זילוף עם צנתר ווילטון מספר 2, מעטרים את המבנה בזילופי אייסינג ומייבשים היטב.

7 הרכבה: מזלפים מעט אייסינג מצדו הפנימי של כל קיר, ומניחים את לוחות הקרמל בזהירות שלא יישברו. מניחים להתקשות וייבוש. עובדים בזהירות.

8 לאחר מכן מרכיבים את הבית הלבן על גבי משטח קשיח בהתאם לשבלונה המוכנה. מורחים בזהירות בכל פעם מעט קרמל חם על כל דופן ומדביקים מיידית. עובדים בזהירות.

9 הקישוט: מעטרים את המבנה בשקדים פרוסים (מדביקים אותם באמצעות קרמל), ומקשטים עם תבלינים שונים: אניס, ג'ינג'ר, מקלות קינמון, חליטת ורדים וורדים מרוקאיים מיובשים. בוזקים מעל אבקת סוכר.

מתכוני התכנית מובאים פה כפי שסופקו על ידי המתמודדים.