אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת

עוגת גלקסיה עם בראוניז ומוס

אם אתם מחפשים את העוגה שהיא גם מרשימה וגם תהיה אהובה במיוחד על חובבי שוקולד, מצאתם אותה. תחתית בראוניז ומעליה שני סוגי מוסים טעימים במיוחד הם כל מה שצריך בעוגה כזו

אלירן ראובן | בייק אוף ישראל | פורסם 01/03/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבראוניז:

150 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

240 גרם סוכר

3 ביצים

100 גרם קמח

40 גרם אגוזי מלך קצוצים

למרנג:

70 גרם חלבונים

100 גרם סוכר

50 גרם אבקת סוכר

50 גרם אגוזי מלך קצוצים

למוס שוקולד לבן:

350 גרם שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד לבן

למוס שוקולד מריר

350 גרם שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר

לציפוי:

5 גרם ג'לטין

45 גרם מים קרים

100 גרם סוכר

100 גרם גלוקוזה

100 גרם שוקולד לבן

70 מ"ל שמנת מתוקה

צבע מאכל שאוהבים

אופן ההכנה:

1 מכינים את תחתית הבראוניז: מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 ממיסים שוקולד וחמאה בסיר או במיקרוגל.

3 בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, הסוכר והקמח במטרפה.

4. מאחדים בין שתי התערובות. מוסיפים את האגוזים ומערבבים. מעבירים לרינג בקוטר 22 ס"מ ואופים 20 עד 25 דקות.

5 מכינים את המרנג: מורידים את טמפרטורת התנור ל-110 מעלות. מערבבים את החלבונים והסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים את אבקת הסוכר והאגוזים ומקפלים עד שאחיד. שמים בתבנית משומנת בקוטר 22 ס"מ ואופים למשך שעה וחצי.

6 מכינים את מוס השוקולד הלבן: מביאים לרתיחה חצי מכמות השמנת ויוצקים על השוקולד הלבן. מחכים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה. מקררים לטמפרטורת חדר חצי שעה לפחות.

7 מקציפים את השמנת שנותרה לקצפת ומקפלים אל תערובת השוקולד.

8 מכינים את מוס השוקולד המריר: מביאים לרתיחה חצי מכמות השמנת ויוצקים על השוקולד המריר. מחכים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה. מקררים לטמפרטורת חדר חצי שעה לפחות.

7 מקציפים את השמנת שנותרה לקצפת ומקפלים אל תערובת השוקולד.

8 מרכיבים את העוגה. בתוך רינג בקוטר 24 ס"מ  שמים את הבראוניז שאפינו. מעליו מוסיפים את המוס הלבן ומיישרים. שמים מעל את שכבת המרנג ומוסיפים את מוס השוקולד המריר. מכניסים להקפאה ל-4 שעות לפחות.

9 מכינים את הציפוי:  מערבבים את המים והג'לטין ומניחים בצד ל-10 דקות.

10 בסיר שמים סוכר וגלוקוזה ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן. מערבבים. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים. מוסיפים את הצבע ומערבבים. מקררים ל-25 מעלות ומצפים את העוגה.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.