אוכל
צילום׃ דניאל בר און, בייק אוף ישראל

עוגיות בוטנים, טופי ושוקולד

הגרסה הביתית והשווה לחטיף הסניקרס האהוב, שהופך במתכון הזה לעוגייה שהיינו מתים לקבל: עוגיוות חמאה פריכות עם רוטב בוטנים וקרמל ובתחתית שכבת ציפוי של שוקולד חלב

חן ואלון קורן | בייק אוף ישראל | פורסם 08/06/16 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגיות:

300 גרם קמח

חצי כפית אבקת אפייה

קורט מלח

200 גרם חמאה, רכה

120 גרם סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 חלמונים

לבוטנים בקרמל:

350 גרם סוכר

225 גרם גלוקוז

350 מ"ל שמנת מתוקה

500 גרם בוטנים מלוחים מטוגנים

לציפוי:

500 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה:

1 לעוגיות: מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה ומלח. במערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכר כמה דקות לקרם אוורירי. מוסיפים וניל וחלמונים ומערבלים לתערובת חלקה. מוסיפים קמח בהדרגה על מהירות נמוכה ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור למשך שעה.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עוגיות בגודל הרצוי ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים להקפאה לחצי שעה להתייצבות, ואופים 10 דקות להזהבה. מצננים.

3 בסיר קטן מבשלים סוכר וגלוקוזה עד לקבלת קרמל בהיר. במקביל מביאים לרתיחה בסיר נפרד שמנת מתוקה. כשהקרמל מוכן יוצקים לתוכו את השמנת החמה תוך כדי עירבוב לרוטב קרמל חלק. מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים. מצננים ומערבבים פנימה את הבוטנים. מניחים תלולית של בוטנים בקרמל על כל עוגייה.

4 לציפוי: מטמפררים את השוקולד, לשם כך קוצצים דק 20% מכמות השוקולד ומניחים בצד. ממיסים את יתרת השוקולד בסיר המונח על בן מארי (סיר ובו מים חמים), ומחממים לטמפרטורה של 45-48 מעלות. מוסיפים את השוקולד הקצוץ בהדרגה תוך עירבוב מתמיד עד שהטמפרטורה מגיעה ל-29-30 מעלות. טובלים את חלקה התחתון של כל עוגייה בשוקולד המומס ומניחים להתייצב.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים