אוכל
צילום׃ דניאל בראון, בייק אוף ישראל

עוגת מוס גבינה ופירות יער

עוגת מוס גבינה עם פירות יער או פטל, עם נגיעות וורדים על תחתית סבלה פיסטוק. שילוב אוורירי ומרענן של גבינה ופירות, שמייצר עוגה קלילה וחגיגית

אלה ברבי ואביגיל ברבי ברון | בייק אוף ישראל | פורסם 07/03/16 
  • זמן עבודהיותר משעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסבלה פיסטוק:

140 גרם קמח

40 גרם פיסטוקים טחונים

45 גרם סוכר

קורט מלח

100 גרם חמאה

5 מ"ל תמצית ורדים 

2 כפות מחית פיסטוק

למוס גבינה (שכבה ראשונה):

2 כפיות אבקת ג'לטין

4 כפות מים

140 גרם גבינה לבנה 9%

140 גרם גבינת שמנת 30%

4 כפות סוכר

חצי מקל וניל (או חצי כפית גרגרי וניל)

250 מ"ל שמנת מתוקה 42%

40 גרם אינסטנט פודינג וניל

למוס גבינה (שכבה עליונה):

70 גרם שוקולד לבן

כף מחית פיסטוק

200 גרם גבינת שמנת 30%

50 גרם גבינה לבנה 9%

60 גרם סוכר

25 מ"ל מים

5 גרם ג'לטין

90 מ"ל שמנת מתוקה 42%

למוס פטל/פירות יער:

2 כפיות ג'לטין

240 גרם פטל או פירות יער קפואים

70 גרם סוכר

15 מ"ל לימון

כפית תמצית ורדים

180 מ"ל שמנת מתוקה 42%

לציפוי וקישוט:

150 גרם שוקולד מריר

150 מ"ל שמנת מתוקה

כף גלוקוזה

300 גרם מסקרפונה

40 גרם אבקת סוכר

300 גרם שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד לבן (אופציה)

50 מ"ל שמנת מתוקה (אופציה)

20 גרם חמאה רכה מאוד (אופציה)

שוקולד לבן (לקישוט)

שוקולד מריר (לקישוט)

פיסטוקים קצוצים (לקישוט)

פטל טרי (לקישוט)

אופן ההכנה:

1 הכנת התחתית: מחממים תנור לחום של 175 מעלות. מקציפים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת לבנה ואוורירית. מוסיפים תמצית וורדים ולבסוף קמח מנופה מעורבב עם פיסטוקים טחונים וקורט מלח, ומערבלים באופן מינימלי עד כדי איחוד.

2 מרפדים תבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה ומשטחים בפנים שני שליש או שלושת רבעי מהבצק. אופים כעשרים דקות או עד כדי הזהבה. מוציאים ומצננים היטב.

3 הכנת מוס הגבינה: משרים ג'לטין במים עשר דקות.

4 בינתיים מקציפים שמנת לקצפת רכה ושומרים במקרר.

5 מערבבים שני סוגי גבינות עם הסוכר, האינסטנט פודינג ותמצית הוורדים.

6 מחממים את הג'לטין המושרה במיקרו עשרים שניות עד שהוא נמס, מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את הקצפת.

7 מרפדים את התבנית בשקף של בגובה של 6 ס"מ. יוצקים על התחתית המצוננת היטב את מוס הגבינה עד שהוא מגיע לגובה של 2 ס"מ. מקפיאים ובינתיים מכינים את מוס הפטל.

8 הכנת מוס הפטל או התות: משרים ג'לטין במים עשר דקות וטוחנים את הפטל או התות יחד עם הסוכר, תמצית הוורדים והלימון ומסננים מעט.

9 מקציפים שמנת לקצפת רכה או עד למרקם של יוגורט ושומרים במקרר.

10 ממיסים את הג'לטין במיקרו עשרים שניות עד להמסה מלאה ומוסיפים למחית הפטל. מקפלים פנימה את הקצפת ויוצקים על מוס הגבינה הקפוא. מקפיאים היטב ובזמן הזה מכינים את מוס השוקולד הלבן והפיסטוק.

11 הכנת מוס הגבינה והפיסטוק: משרים ג'לטין במים כחמש דקות, ובינתיים מקציפים שמנת עם כף סוכר עד לקבלת תערובת במרקם יוגורט סמיך ומניחים במקרר.

12 ממיסים שוקולד לבן עם מחית פיסטוק. מערבבים יחד עם גבינת ה-9% ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת הומוגנית. מערבבים פנימה את גבינת השמנת עם 50 גרם סוכר.

13 ממיסים את הג'לטין ומערבבים לתוך תערובת הגבינות. מקפלים פנימה את הקצפת ויוצקים על שכבת מוס הפטל שהספיקה לקפוא בינתיים. מניחים בשוק-פריז ומכינים את הגנאש הלבן.

14 הגנאש: ממיסים בעדינות שוקולד ושמנת עם חמאה, מערבבים היטב ויוצקים על המוס הקפוא.

15 קישוטי שוקולד: מטמפררים 300 גרם שוקולד לבן ומעצבים לפי הצורך: מורחים על דף טרנספר וממתינים לקריסטליזציה. ברגע שהשוקולד התייצב מעט מסמנים עליו ריבועים בגודל של 6 ס"מ על 4 ס"מ ושולחים למקרר.

16 עם השוקולד המטומפרר גם עושים תלתלים על שקף באופן הרגיל. ניתן להשתמש בבליסטר של חרציות לשם יצירת פרחים אם רוצים.

17 קציפת המסקרפונה: מקציפים שמנת עם מסקרפונה ואבקת סוכר ונמנעים מהקצפת יתר.

18 ממלאים שק זילוף עם צנתר משונן בקציפה ומזלפים לפי הצורך על הגנאש ומקשטים בקישוטי שוקולד, תותים או פטל ובמיני ורדים. מפזרים מעל מעט פיסטוקים לפי הצורך. 

• לחילופין: ניתן להקציף 300 מ"ל שמנת מתוקה עם 3 כפות אינסטנט פודינג וניל ולזלף באותו האופן.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.