אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

סופגניות תות, וניל וקוקוס

שילוב טעמים מושלם בתוך סופגנייה אחת: קרם פטיסייר וניל משגע, גנאש קוקוס שהולך להיות הלהיט של הקיץ הקרוב וגם ריבת תות מתוקה ועשירה. זהירות, אתם עומדים להתאהב בסופגניה הזאת

שי גולן וניצן קריבין | בייק אוף ישראל | פורסם 01/05/16 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסופגניות:

1 קילו קמח

שני שליש כוס סוכר לבן

2 כפות שמרים יבשים

2 ביצים

130 גרם חמאה רכה

כוס וחצי מים פושרים

1 כוס פירה תפוחי אדמה

כפית וחצי מלח

לסירופ סוכר:

3 כוסות סוכר

3 כוסות מים

3 כפות מחית וניל

לקרם פטיסייר:

500 מ"ל חלב

3 מקלות וניל

120 גרם חלמונים

150 גרם סוכר

60 גרם קורנפלור

250 מ"ל שמנת מתוקה

לגנאש קוקוס:

90 מ"ל שמנת מתוקה

30 מ"ל חלב קוקוס (לפחות 17% שומן)

400 גרם שוקולד לבן, קצוץ

30 גרם חמאה, רכה

65 גרם קוקוס טחון

לריבת תות:

700 גרם תותים טריים, בקוביות (ועוד קצת לשמור בצד, לקישוט) 

700 גרם סוכר לבן

28 גרם פקטין

אופן ההכנה:

1 לסופגניות: בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח, סוכרים ושמרים ויוצרים במרכז גומה. מוסיפים ביצים, חמאה רכה, מים פושרים ופירה תפוחי אדמה ולשים 5-7 דקות לבצק חלק, רך ואלסטי. מוסיפים קמח ולשים לעוד דקה-שתיים. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך שעה וחצי או עד להכפלת הנפח.

2 מרדדים את הבצק לעלה שמנמן, קורצים מחלק מהבצק עיגולים גדולים בקוטר של 7-8 ס"מ, וקורצים במרכז כל עיגול חור, לקבלת מראה של טבעת.קורצים מיתרת הבצק עיגולים קטנים יותר בקוטר של כ-5 ס"מ, ויוצרים חור קטן גם במרכזם. מתפיחים כ-40 דקות או עד להכפלת הנפח.

3 סירופ סוכר: מבשלים בסיר רחב סוכר, מים ומחית וניל, מביאים לרתיחה ומבשלים לעוד 2-3 דקות. מכבים להבה. מצננים היטב.

4 מחממים שמן טיגון בסיר רחב, ומטגנים את הסופגניות ב-180 מעלות 1-2 דקות מכל צד להשחמה יפה. טובלים את הסופגניות החמות לסירופ הקר, ונותנים להן לשכשך בפנים במשך כדקה.

6 לפטיסייר: בסיר בינוני מביאים לרתיחה חלב, גרגירי וניל ומקלות וניל. במקביל טורפים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור. יוצקים מחצית מהחלב החם לחלמונים תוך טריפה רצופה להשוואת טמפרטורות. משיבים את התערובת כולה לסיר, ומוסיפים לבשל עד שהתערובת מסמיכה מאוד לקבלת פטיסייר. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומעבירים לקירור 2-3 שעות, עד שהקרם קר ויציב. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה לקצפת יציבה. טורפים את קרם הפטיסייר לריכוך, ומקפלים את השמנת המוקצפת פנימה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.

7 לגנאש קוקוס: בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה וחלב קוקוס. יוצקים על גבי השוקולד הקצוץ, מניחים לדקה להינמס ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים חמאה רכה ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים. מערבבים קוקוס טחון, ומעבירים לקירור להתייצבות לכמה שעות לפחות. מקציפים במערבל חשמלי לקרם יציב ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.

8 לריבת תותים: בסיר קטן מבשלים תותים וסוכר עד שהסוכר נמס. מערבבים בקערה קטנה סוכר ופקטין ומוסיפים לסיר תוך בחישה. מבשלים לרתיחה, מנמיכים להבה, ומוסיפים לבשל על להבה בינונית תוך בעבוע קל 15-20 דקות עד שהריבה מסמיכה. מצננים.

9 להרכבה: מעבירים את הריבה לשקית זילוף עם צנטר למילוי סופגניות , וממלאים את הסופגניות הגדולות בריבה. מזלפים על גבי כל סופגניה גדולה פטיסייר, ומצמידים מעל סופגניה קטנה. מזלפים מעל גנאש שוקולד לבן, מעטרים במעט פטיסייר, ומפזרים קוביות תותים טריים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים