אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת

עוגת מוס שקדים, קסיס ומרציפן

מחפשים את העוגה הכי מרשימה שאפשר להכין? קבלו עוגה עם בסיס שקדים פריך, מוס מרציפן עם מוס בטעם קסיס וריסוס ורוד ומבריק מעל הכל

ליבנת גוטליב | בייק אוף ישראל | פורסם 15/02/18 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרוקנט שקדים (עוגה בקוטר 18 ס"מ):

78 גרם סוכר חום דמררה

78 גרם חמאה קרה

28 גרם קמח

117 גרם שקד מולבן פרוס

לשכבת מוס הקסיס:

66 גרם שמנת מתוקה

40 גרם מחית קסיס

60 גרם חלמונים

38 גרם סוכר

3 גרם ג'לטין+18 גרם מים

105 גרם שמנת מתוקה

לשכבת מוס המרציפן

70 גרם חלב

70 גרם שמנת מתוקה

23 גרם סוכר אינוורטי

56 גרם חלמונים

56 גרם מרציפן

8 גרם ג'לטין+48 גרם מים

8 גרם ליקר אמרטו

177 גרם שמנת מתוקה

לריסוס השוקולד:

400 ג"ר חמאת קקאו

צבע מאכל סגול לשוקולד

אופן ההכנה:

1 מכינים את קרוקנט השקדים: מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הסוכר, חמאה וקמח עד לאיחוד החומרים. מוסיפים את השקדים ומערבבים מעט. משטחים את התערובת ברינג בקוטר 16 ס"מ משומן ואופים 20 דקות. מצננים לגמרי לפני שימוש.

3 מכינים את שכבת מוס הקסיס: מחממים בסיר קטן את השמנת ומחית הפרי לסף רתיחה. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים והסוכר.

4 יוצקים את תכולת הסיר לקערה בהדרגה (השוואת טמפרטורות) ולאחר מכן מחזירים את כל התערובת לסיר ומבשלים על להבה בינונית תוך בחישה מתמדת עם לקקן לטמפרטורה של 84 מעלות.

5 מוסיפים את מאסת הג'לטין וטוחנים בבלנדר. מצננים לטמפרטורה של 35 מעלות.

6 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוכה את הקרם שהתקרר. מעבירים את המוס לרינג בקוטר 16 ס"מ עם ניילון נצמד ומעבירים להקפאה למשך שעתיים.

7 מכינים את שכבת מוס המרציפן: מחממים בסיר קטן את החלב והשמנת המתוקה.

8 בקערה נפרדת טורפים את החלמונים והסוכר האינוורטי.

9 יוצקים את תכולת הסיר לקערה בהדרגה (השוואת טמפרטורות)  ולאחר מכן מחזירים את כל התערובת לסיר ומבשלים על להבה בינונית תוך בחישה מתמדת עד לטמפרטורה של 84 מעלות.

10 מורידים מהאש, שופכים על המרציפן, מוסיפים את הג'לטין והליקר ומאחדים בעזרת בלנדר מוט. מצננים לטמפרטורה של 35 מעלות.

11 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך הקרם. מעבירים את המוס לשקית זילוף תוך שקילת המאסה שהתקבלה.

12 מכינים את ריסוס השוקולד: ממיסים את חמאת הקקאו. מוסיפים את צבע המאכל וטוחנים בעזרת בלנדר מוט. מסננים את התערובת ומעבירים למיכל המרססת. מרססים על העוגה כשהתערובת בטמפרטורה 32-35 מעלות.

15 מרכיבים את העוגה: מחלצים את הביסקוויט מהרינג. יוצקים חצי מכמות מוס המרציפן לרינג מנוילן בשקף בקוטר 18 ס"מ. (כ-220 גרם מהמוס).

16 מחלצים את שכבת מוס הקסיס הקפוא מהרינג ומכניסים אל תוך מוס המרציפן. מזלפים את שארית מוס המרציפן.

17 מניחים את הקרוקנט בעדינות ודוחפים קלות אל תוך העוגה. מעבירים את העוגה להקפאה ל-8 שעות.

18 מוציאים את העוגה מהמקפיא ומשחררים מהרינג. מרססים את הריסוס הסגול.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.