אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

טארטלט גבינה ואוכמניות

טארטלטים עדינים, מקסימים ויפים של קלתית לימונית, מלית גבינה וציפוי של שמנת חמוצה ומרנג אוכמניות משגע. מה נגיד לכם, קצת רומנטיקה עוד לא הרגה אף אחד

יובל אדלמן וליאור קוקה | בייק אוף ישראל | פורסם 26/04/16 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

280 גרם קמח

120 גרם אבקת סוכר

קליפה מגוררת מ-2 לימונים

180 גרם חמאה, בקוביות

2 חלמונים

למלית גבינה:

600 גרם גבינה לבנה 9%

400 גרם שמנת חמוצה

225 גרם אבקת סוכר

2 כפיות מחית וניל

גרידת מלימון אחד

גרידת מתפוז אחד

188 גרם ביצים (3 ביצים גדולות)

20 גרם קמח

20 גרם קורנפלור

2 קופסאות אוכמניות טריות

לציפוי שמנת חמוצה:

50 גרם שמנת חמוצה

150 גרם אבקת סוכר

למרנג אוכמניות:

200 גרם סוכר

100 מ"ל מחית אוכמניות

120 גרם חלבונים, בטמפרטורת החדר (3 חלבונים גדולים)

לעיטור:

אוכמניות טריות

אופן ההכנה:

1 קלתית: מעבדים במעבד מזון, מערבבים קמח, אבקת סוכר וגרידת לימון. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד שמתחיל להיווצר בצק. מאחדים לכדור בצק ומעבירים לקירור למשך שעה לפחות.

2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בצק דק, ומרפדים רינגים אישיים. מעבירים להקפאה לחצי שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות, ממלאים את הקלתיות בניילון נצמד או בנייר אפייה מקומט ומניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות. אופים את הקלתית 15 דקות באפייה עיוורת. מסירים את משקולות האפייה.

3 למלית גבינה: מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות. במערבל חשמלי מקציפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, אבקת סוכר, מחית וניל וגרידת לימון ותפוז. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם ומערבלים לבלילה אחידה. מנפים קמח וקורנפלור ומערבלים לאיחוד. יוצקים לקלתיות ומחלקים ביניהם אוכמניות שלמות. אופים ב-170 מעלות למספר דקות, מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים עוד 20-30 דקות עד שהתערובת יציבה למראה אך עדיין רוטטת במרכז. מצננים.

4 ציפוי שמנת חמוצה: מערבבים ביחד שמנת חמוצה ואבקת סוכר, ומורחים בשכבה דקה על מלית הגבינה.

5 מרנג אוכמניות: בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומחית אוכמניות, ומבשלים עד לטמפרטורה של 118 מעלות. קצת לפני שהטמפרטורה מגיעה ליעדה (110 מעלות), מתחילים להקציף את החלבונים במערבל חשמלי. כשסירופ האוכמניות מגיע לטמפרטורה הרצויה, יוצקים לחלבונים בזרם דק תוך הקצפה, ממשיכים להקציף במהירות גבוהה כמה דקות למרנג יציב בטמפרטורת החדר. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים תלוליות מרנג על גבי הטארט. מקשטים באוכמניות טריות.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים