אוכל
צילום׃ בייק אוף ישראל

מרנג לימון על מקל

ביס אחד חמוץ מתוק של אושר, זה כל מה שאנחנו צריכים: כדור של למון קארד עטוף במרנג שחום טיפה רק בקצוות, שנח לו על עוגיית בצק פריך. שילוב של מרקמים וטעמים שעושה חשק לעוד מקל אחד. אז תכינו הרבה

יובל אדלמן וליאור קוקה | בייק אוף ישראל | פורסם 20/03/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללמון קארד:

100 מ"ל מיץ לימון

זסט מלימון אחד גדול

200 גרם חמאה קרה

70 גרם חמאת קקאו

160 גרם ביצים

110 גרם סוכר

לעוגיות בצק פריך:

140 גרם קמח

60 גרם אבקת סוכר

זסט מלימון אחד גדול

90 גרם חמאה קרה

1 חלמון

למרנג:

160 גרם חלבונים

200 גרם סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים למון קארד: בקלחת מביאים לסף רתיחה מיץ לימון וזסט. מניחים בכלי נפרד חמאה וחמאת קקאו. בקערה טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים 1/2 מכמות מיץ הלימון ע"מ להשוות טמפרטורה, טורפים היטב ומחזירים לקלחת. מבשלים תוך ערבוב עד להסמכה. יוצקים את הקרם החם על שני סוגי החמאה וטוחנים היטב עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים לתבניות הסיליקון בצורת כדורים, מקפיאים כ- 5 דקות, נועצים מקלות ומחזירים להקפאה של שעתיים לפחות.

2 מכינים עוגיות בצק פריך: במעבד מזון מערבבים קמח, סוכר, זסט וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון ומעבדים עד לקבלת גושי בצק גדולים. מעבירים על משטח עבודה ומאחדים לכדור בצק. משטיחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ- 1/2 שעה. מרדדים על משטח עבודה מקומח קלות לעובי 5 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ ומחוררים במרכז חור קטן בעזרת מקל עליו יתלבש הקינוח. אופים ב- 180 מעלות כ- 12 דקות עד להזהבה קלה.

3 מכינים מרנג: מניחים סיר עם חלבונים וסוכר על בן מארי ומביאים ל-60 מעלות. מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים לקצף יציב.

4 מרכיבים: משחררים את כדורי הלמון קארד, טובלים במרנג עד לכיסוי מלא, מבעירים עם ברנר ומלבישים מתחת לכל כדור עוגייה אחת.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים