אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

לחמניות שיבולת שועל ותבלינים

לחמניות בריאות עשירות עם תערובת של שיבולת שועל, סילאן, קינמון וציפורן. ריח נפלא, טעם נפלא, והכי חשוב - מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין, והנה - יש לכם לחמניות בריאות שאפילו הילדים אוהבים

אלה ברבי ואביגיל ברבי ברון | בייק אוף ישראל | פורסם 18/04/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתערובת שיבולת שועל:

240 מ"ל מים רותחים

1 כפית מלח שטוחה

85 גרם סילאן

1 כפית קינמון

קורט ציפורן

100 גרם שיבולת שועל שלמה

60 מ"ל שמן

לבצק:

15 גרם שמרים טריים

80 מ"ל מים חמימים

1 כף סוכר חום

250 גרם קמח מלא

100 גרם קמח לבן

כפית וחצי אבקת גלוטן

50 גרם אגוזי פקאן, קצוצים גס

50 גרם צימוקים או חמוציות

לציפוי:

100 גרם שיבולת שועל

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה מים רותחים, מלח, סילאן, קינמון, ציפורן, שיבולת שועל ושמן. מערבבים ומעבירים בינתיים לקירור.

2 בקערה נפרדת מערבבים שמרים, מים חמימים וסוכר חום, מניחים לתסיסה לרבע שעה.

3 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח מלא, קמח לבן, וגלוטן עם תערובת שיבולת השועל ותערובת השמרים עד לקבלת בצק חלק.לשים ל-5-7 דקות לבצק חלק ואלסטי. מוסיפים אגוזים קצוצים וצימוקים או חמוציות ומערבלים להטמעה.

4 מעבירים לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעתיים, או עד להכפלת הנפח.

5 לשים את הבצק, מחלקים לכדורים בגודל הרצוי, ומגלגלים ללחמניות. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-30 דקות.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הלחמניות במעט מים ומפזרים מעל שיבולת שועל. אופים 30-40 דקות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים