אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

בורקס ירקות קלויים

אצבעות בורקס טורקי פריכות מבצק בויוס במילוי קצת אחר של חצילים ופלפלים קלויים. רק תיזהרו לא לחסל הכל במכה אחת

אושרי אוחיון | בייק אוף ישראל | פורסם 08/03/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 קילו קמח

כף מלח

570 מ"ל מים

40 מ"ל שמן

חצי ליטר שמן להשריית הבצק

למלית:

1 חציל

2 גמבה

ראש שום

פלפל חריף צהוב ואדום

2-3 כפות שמן זית

מלח גס

כמה עלי טימין, רוזמרין ואורגנו

חבילת גבינת עזים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים עד שהבצק רך ולא דביק.

2 מוציאים מהקערה את הבצק ויוצרים ממנו כדורים קטנים בגודל כדורי טניס בערך. מועכים אותם מעט לצורת דיסקית. ממלאים קערה בשמן ומניחים בו את דסקיות הבצק לחצי שעה.

3 מחממים תנור ל-200 מעלות

4 בינתיים מכינים את המלית: על תבנית אפייה צורבים עם ברנר את החציל, הפלפל,הגמבה והשום עד לקלייה. מעבירים את התבנית לתנור ואופים עד שהירקות רכים.

5 כשהירקות רכים מקלפים את הפלפלים, חותכים לרצועות יחד עם החצילים, עשבי התיבול והשום ומתבלים בשמן זית ומלח גס.

6 מרדדים כל כדור בצק לעלה בצק דק מאוד, כמעט שקוף. מסדרים את תערובת הירקות בצורה אחידה על הבצק ומניחים פרוסות קטנות של גבינת עזים לאורך כל התערובת. מגלגלים את הבצק מהקצוות פנימה לגליל סביב המלית.

7. מניחים את הבורקסים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים עד שהבורקסים מזהיבים, כ-20 דקות.

8 מכינים את הסחוג: מניחים את כל הירקות במעבד מזון וטוחנים לקרם.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.