אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

טארט ערמונים

אם אתם מכירים את קינוח המון בלאן הצרפתי, הטארט הזה הוא גרסה מודרנית שלו, שמוסיפה גם פחזניות ממולאות בקרם מנדרינה מפתיע. אוהבים ערמונים? זה הקינוח שלכם

תום יצחקי | בייק אוף ישראל | פורסם 09/04/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפריך:

150 גרם קמח

95 גרם חמאה

55 גרם סוכר

10 גרם שקדים טחונים

10 גרם ביצה

לקרם שקדים:

50 חמאה

80 גרם ביצים

40 גרם אבקת שקדים

60 גרם סוכר

למוס ערמונים וספגטי ערמונים:

200 מ"ל שמנת מתוקה

50 גרם מסקרפונה

55 גרם סוכר

20 גרם מחית ערמונים

20 גרם קרם ערמונים

3 גרם ג'לטין מושרה ב-20 מ"ל מים

100 גרם קרם ערמונים לספגטי

100 גרם מחית ערמונים לספגטי

30 גרם אבקת סוכר לספגטי

לפחזניות ולציפוי הפריך:

120 מ"ל חלב

120 מ"ל מים

100 גרם חמאה

3 גרם סוכר

3 גרם מלח

225 גרם ביצים

50 גרם קמח לציפוי

60 גרם סוכר לציפוי

1 ביצה לציפוי

לקרם מנדרינות:

100 גרם מחית מנדרינה

80 מ"ל חלב

20 מ"ל שמנת

65 גרם חמאה

70 גרם סוכר

4 גרם ג'לטין מושרה ב-20 מ"ל מים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק הפריך: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 במעבד מזון מערבבים יחד חמאה, סוכר ושקדים. מוסיפים את הביצה וטוחנים. מוסיפים את הקמח וטוחנים בפולסים לקבלת בצק. מרדדים לעלה דק ומקררים במקרר כחצי שעה. מפרדים עם הבצק תחתית של רינג עגול בקוטר 20 ס"מ, ואופים בתנור כ-15 דקות עד השחמה קלה מאוד.

3 מכינים קרם שקדים: טוחנים יחד אחת החמאה, הביצים, אבקת השקדים והסוכר. מורחים את התערובת על בצק הטארט ואופים עוד כ-10 דקות.

4 מכינים מוס ערמונים: מקציפים הכל חוץ מהג'לטין והמים יחד. מערבבים בצד את הג'לטין והמים, משהים כ-10 דקות וממיסים במיקרוגל. מוסיפים לתערובת המוקצפת ומקציפים עוד כמה שניות. מעבירים לרינג בקוטר 18 ס"מ ומקפיאים.

5 מכינים ספגטי ערמונים: מערבבים יחד את קרם הערמונים, מחית הערמונים ואבקת הסוכר. מסננים במסננת ומעבירים לשק זילוף עם צנטר ספגטי.

6 מכינים פחזניות: בסיר קטן מבשלים מים, חלב, סוכר, מלח וחמאה עד לרתיחה. מערבבים פנימה את הקמח וממשיכים לבשל עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מעבירים את הבצק למיקסר, מערבלים ומוסיפים את הביצים אחת אחת. מעבירים לשק זילוף ומזלפים על תבנית תנור עם נייר אפייה פחזניות עגולות 

7 מכינים את הציפוי לפחזניות: מערבבים יחד את הקמח, הסוכר והביצה לבצק אחיד. מרדדים לעלה דק, מקררים מעט וקורצים עיגולים בגודל הפחזניות. מניחים עיגול על כל פחזניה ואופים בתנור כ-15 דקות עד שהפחזניות שחומות.

8 מכינים קרם מנדרינה: מבשלים את כל מרכיבי הקרם חוץ מהג'לטין והמים עד ל-84 מעלות. מערבבים את הג'לטין והמים בקערה קטנה ומשאירים בצד ל-10 דקות. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים לקרם. מערבבים ומעבירים לקירור. מזלפים לתוך הפחזניות.

9 מרכיבים את העוגה: מזלפים את מוס הערמונים מעל הבצק וקרם השקדים. מזלפים מעל את ספגטי הערמונים ומסדרים בצד את הפחזניות.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.