אוכל
צילום׃ gresei, Shutterstock

לחמניות קמח מלא ואגוזים

לחמניות בריאות עשירות עם קמח מלא, בצק שמרים רך ואוורירי ותוספת מצוינת של קראנץ' בכל ביס - הודות להמון אגוזי מלך. ומה עם ההכנה? קלי קלות. מכינים בכיף, אוכלים בכיף - נראה לנו שכולם מרוויחים, לא?

יובל אדלמן וליאור קוקה | בייק אוף ישראל | פורסם 18/04/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

325 גרם קמח לחם

175 גרם קמח חיטה מלא

10 גרם גלוטן

20 גרם שמרים יבשים

45 גרם סוכר חום כהה

10 גרם מלח

350 מ"ל מים

100 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

לציפוי:

מעט קמח לבן 

אופן ההכנה:

1 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח לחם, קמח מלא, גלוטן, שמרים יבשים, סוכר חום כהה ומלח. מוסיפים מים בזרם דק תוך לישה עד לקבלת בצק. ממשיכים ללוש כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.

2 מעבירים את הבצק למשטח העבודה, מוסיפים את אגוזי המלך ולשים להטמעה. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי, או עד הכפלת הנפח.

3 מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם, ומעצבים כל חלק ללחמנייה ארוכה. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות או עד להכפלת הנפח.

4 מחממים תנור ל-240 מעלות. מפזרים על הלחמניות מעט קמח לבן, ובעזרת מספריים גוזרים בהן חתכים גדולים, פעם מימין ופעם משמאל לסירוגין, לקבלת צורת שיבולת. אופים 15-20 דקות להזהבה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים