אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

פיצת דג מרוקאי חריף עם גרגירי חומוס

הפיצה הזו לא רק נטולת גלוטן, היא גם בנוסח דג מרוקאי חריף עם כל הרוטב והחומוס, וגם מטוגנת במחבת במקום אפויה, בשביל מקסימום פריכות

שני קידר כהן | בייק אוף ישראל | פורסם 22/03/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

120 גרם קמח טפיוקה

320 גרם קמח אורז מלא

2 כפיות קסנטן גאם

4 כפיות סוכר דמררה

3 כפיות שמרים יבשים

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

360 מ"ל מים חמימים

40 גרם עמילן תפוח אדמה לקימוח משטח העבודה

לרוטב:

רבע כוס שמן

2 גמבות קצוצות לקוביות

8 שיני שום פרוסות

1 פלפל חריף קצוץ

חופן כוסברה קצוצה

חצי כפית כורכום

חצי כפית פפריקה

1 עגבניה מגורדת

1 כוס חומוס מבושל

לחצילים:

1 חציל חתוך לקוביות קטנות

שמן לטיגון עמוק

חצי כוס קמח אורז מעורבבת עם כף שומשום

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמחים עם הקסנטן גאם, הסוכר והשמרים. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה במיקסר. מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים ללוש.

2 מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים אותו כמה דקות ביד. מניחים בצד ומתפיחים כשעה.

3 בסיר או במחבת מחממים את השמן. מטגנים את הגמבות, השום והפלפל החריף כ-2-3 דקות. מוסיפים את הכוסברה, הכורכום, הפפריקה ואת העגבניה המגורדת. מבשלים כ-5 דקות.

4 מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים עוד כ-10 דקות. מוסיפים את החומוס ומבשלים כ-5 דקות.

5 מכינים את החצילים: מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את קוביות החציל בתערובת קמח האורז והשומשום ומטגנים עד שהחצילים משחימים. 

6 מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים ומרדדים כל עיגול לדיסקית בצק דקה.

7 מחממים את השמן במחבת ומניחים בו עיגול בצק, מטגנים עד שהצד התחתון משחים. הופכים את הבצק, מורחים עליו את הרוטב, מפזרים מוצרלה ואת החצילים ומטגנים עד שגם הצד התחתון משחים והמוצרלה נמסה.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.