אוכל
צילום׃ בייק אוף ישראל

מקל דולצ'ה

קינוח אישי על מקל שמתחיל בפיסטוק אחד, ממשיך עם מוס שוקולד עשיר ונגמר במטבע רויאלטין עם אגוזי לוז ושוקולד מריר. כל זה הופך לקינוח על מקל, מהיפים שראינו

יוני ניסים | בייק אוף ישראל | פורסם 20/03/16 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למוס שוקולד:

5 גרם ג'לטין

25 גרם מים

420 גרם שמנת מתוקה

1 מקל וניל

190 גרם שוקולד חלב קרמליה

30 יחידות פיסטוק מלוח קלוי

לרויאלטין:

37 גרם חלב

93 גרם חמאה

37 גרם גלוקוזה

104 גרם סוכר (1)

2 גרם פקטין

9 גרם סוכר (2)

93 גרם אגוזי לוז גרוסים

19 גרם פולי קקאו

200 גרם שוקולד מריר

לציפוי:

200 גרם שוקולד לבן

צבע מאכל ורוד לשוקולד

אופן ההכנה:

1 מכינים מוס: מכינים תבנית עם פיסטוק אחד בכל אחד מהשקעים. יוצקים מים על ג'לטין ומשאירים בצד ל- 5 דקות עד שכל הנוזלים נספחים. מעבירים שוקולד לכלי נפרד. מביאים 120 גרם שמנת מתוקה עם וניל על סף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומשאירים בצד לכמה דקות. בינתיים מקציפים שמנת לקצפת רכה במרקם יוגורט. טוחנים את השוקולד בעזרת בלנדר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הג'לטין וממשיכים לטחון עד להמסתו. מעבירים את תערובת השוקולד לקערה גדולה ובכמה סבבים מקפלים פנימה את הקצפת. מעבירים לשק זילוף, מזלפים לתוך השקעים, נועצים מקלות ומקפיאים במשך שעתיים לפחות.

2 מכינים רויאלטין: בקלחת מביאים על סף רתיחה תוך ערבוב קבוע חלב, חמאה, גלוקוזה וסוכר (1). מערבבים פקטין וסוכר (2), מוסיפים לתערובת החמה ומערבבים היטב. מוסיפים אגוזי לוז ופולי קקאו, מערבבים ויוצקים לתבנית סיליקון מטבעות. אופים ב- 160 מעלות כ- 7 דקות עד לקבלת צבע קרמלי.

3 מכינים ציפוי: ממיסים שוקולד לבן וצובעים אותו לוורוד בעזרת צבע מאכל.

4 מרכיבים: משחררים את המוס ואת הרויאלטין. טובלים את המוס בציפוי שוקולד עד לכיסוי מלא ומניחים מעל מטבע רויאלטין.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.