אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

סופגניות פיסטוק

הסופגניות של יובל וליאור מבייק אוף ישראל: בצק פיסטוק במילוי קרם מלבי וציפוי של שיערות קדאיף

יובל אדלמן וליאור קוקה | בייק אוף ישראל | פורסם 02/05/16 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסופגניות פיסטוק:

500 גרם קמח לחם

25 גרם שמרים טריים

60 גרם סוכר

7 גרם מלח

1 ביצה

2 חלמונים

60 גרם מחית פיסטוק

250 מ"ל חלב

60 גרם חמאה, רכה

לקרם מלבי:

250 מ"ל חלב

45 גרם קורנפלור

250 מ"ל שמנת מתוקה

130 גרם סוכר

תמצית ורדים, לפי הטעם

מעט צבע מאכל אדום

לעיטור קדאיף:

200 גרם שערות קדאיף

200 גרם חמאה, מומסת

לציפוי:

600 גרם נפאז' נייטרלי

60 גרם מחית פטל

100 גרם פטל אדום

200 גרם פיסטוקים קלויים, קצוצים

אופן ההכנה:

1 לסופגניות: בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים את כל החומרים פרט לחמאה, ולשים 5-7 דקות במהירות בינונית. מוסיפים חמאה ולשים במהירות גבוהה עד לבצק חלק, רך ואלסטי. מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך שעה או עד להכפלת הנפח. מעבירים למקרר לכמה שעות או למשך הלילה.

2 מחלקים את הבצק לכדורים של 50 גרם, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות או עד להכפלת הנפח.

3 מחממים שמן טיגון בסיר רחב, ומטגנים את הסופגניות ב-170 מעלות 1-2 דקות מכל צד להשחמה יפה. מצננים.

4 למלית קרם מלבי: מערבבים בקערה 100 מ"ל מכמות החלב יחד עם הקורנפלור. בסיר קטן מביאים לרתיחה את יתרת החלב עם שמנת מתוקה וסוכר. מוסיפים קורנפלור ומערבבים. מביאים לרתיחה, ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומערבבים פנימה מי ורדים, וצבע מאכל עד לקבלת הגוון הרצוי. מצננים. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר למילוי סופגניות , וממלאים את הסופגניות.

5 לעיטור: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים שערות קאדיף עם חמאה מומסת, ומפזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 10-15 דקות להזהבה. מצננים.

6 לציפוי: שמים בקערה נפאז', מחית פטל ופטל אדום, ומרסקים בבלנדר מוט לתערובת חלקה. טובלים את ראשן של הסופגניות בציפוי, ומפזרים שערות קדאיף ופיסטוקים קצוצים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים