אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

סלסלת גריסיני

קמח, שומשום, פרג, קימל וגם מלח גס: אלו התוספות של הגריסיני המשגעים האלה, וזה מה שעושה אותם לכאלה. גריסיני פריכים וכיפיים עם ציפוי עשיר שאפשר לבנות כסלסלה ואפשר פשוט לנשנש כמקלות

נדב קופרמן ומור עיני-פרלמן | בייק אוף ישראל | פורסם 18/04/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

12 גרם שמרים טריים

375 מ"ל מים קרים

450 גרם קמח לחם

300 גרם קמח לבן

38 גרם סוכר

30 גרם שמן זית

12 גרם מלח

לציפוי:

חלמון

חופן קצח

חופן שומשום

חופן פרג

חופן קימל

חופן מלח גס

אופן ההכנה:

1 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים את השמרים והמים. מוסיפים קמח לחם, קמח לבן, סוכר ושמן זית ומערבלים לאיחוד. לשים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים מלח, ולשים ל-5 דקות נוספות לבצק חלק ואלסטי.

2 מעבירים לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך כשעה או עד להכפלת הנפח.

3 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2-3 מ"מ, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעתיים-שלוש עד לילה.

4 בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים מהבצק רצועות של 1-2 ס"מ, ומסדרים על גבי קערה הפוכה חסינת חום, במרווחים ביניהן. מתפיחים לשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.

5 מחממים תנור ל-230 מעלות. מושחים את הבצק בחלמון, ומפזרים מעל כל רצועה תוספת אחרת- קצח, שומשום, פרג, קימל ומלח גס לסירוגין.

6 מכניסים את הקערה לתנור ואופים 3-5 דקות. מנמיכים את התנור ל-150 מעלות, ואופים 15 דקות נוספות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים