אוכל
צילום׃ בייק אוף ישראל

קינוח ארוחת בוקר ישראלית

זה נראה כמו ארוחת בוקר, זה מרגיש כמו ארוחת בוקר, אבל זה קינוח! אז מה, מי אמר שאי אפשר לפתוח את היום עם קינוח? מרנג איטלקי , ג'לי מנגו ועוגת ספוג לימונית הופכים לפינוק מתוק במיוחד

נדב קופרמן ומור עיני-פרלמן | בייק אוף ישראל | פורסם 14/03/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחלבון (מרנג איטלקי):

180 גרם סוכר

50 גרם מים

20 גרם סירופ גלוקוזה

100 גרם חלבונים

לחלמון (ג'לי מנגו):

10 גרם ג'לטין

100 גרם מים

100 גרם סוכר

140 גרם מחית מנגו

ללחם (ספוג לימוני):

300 גרם ביצים

50 גרם חלמונים

215 גרם סוכר

3 גרם קליפת לימון מגוררת

180 גרם קמח

5 גרם אבקת אפייה

35 גרם קורנפלור

70 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1 החלבון (מרנג איטלקי): מחממים בסיר סוכר, מים וסירופ עד ל-117 מעלות. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב, ומזלפים לאט לאט את הנוזל הרותח. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד שהמרנג יציב, חלק ומבריק. מזלפים על צלחת צורת חלבון וחורכים עם ברנר את הקצוות של המרנג.

2 החלמון (ג'לי מנגו): משרים ג'לטין במים. מרתיחים מים וסוכר, מוסיפים את הג'לטין המומס, מערבבים ומוסיפים את מחית המנגו. שופכים לתבנית חצי כדור משומנת בקוטר 5 ס"מ ומצננים.

3 הלחם (עוגת ספוג): מקציפים ביצים, חלמונים וסוכר בקערה מעל בן מארי עד שמתקבלת מסה תפוחה. כשהתערובת מגיעה ל-55 מעלות מעבירים אותה למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שהמסה מתקררת.

4 מוסיפים בניפוי בשני סיבובים את הקמח, אבקת האפייה והקורנפלור. מוסיפים את קליפת הלימון, ולקראת הסוף את החמאה. אופים בחום של 160-170 מעלות כ-10 דקות (תלוי בתבנית).

• אפשר להכין גם "ממרח אבוקדו" מ-200 מ"ל שמנת מתוקה ו-100 גרם מחית פיסטוק ו"גבינת שמנת" מ-200 מ"ל שמנת מתוקה, 100 גרם מסקרפונה ו-2 כפות אבקת סוכר.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.