חזה עם עצם בבירה וירקות
החזה הוא נתח פחות מוכר של הבקר, וחבל. הוא מושלם לתבשילים בבישול ארוך כמו חמין, או כמו הקדירה המהממת הזאת, עם תפוחי האדמה והירקות. תוסיפו לזה את האדים הטעימים של הבירה - וקיבלתם מנה מנצחת לארוחת שישי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
חזה הבקר הוא נתח בשר רזה המאופיין בשומן חיצוני רב למדי. בשר החזה הוא סיבי, ומצריך בישול ממושך כדי לרככו. לכן הוא מתאים במיוחד להכנת מרק בשר עשיר כמו גם לתבשילי קדירה ולחמין. השומן הרב העוטף את הבשר נמס במהלך הבישול הארוך, ונותן לתבשיל טעם ומרקם עשירים.
מרכיבים (6 מנות):
2 נתחי חזה עגל עם עצם (כ-1.5 ק"ג)
4 כפות שמן צמחי
מלח
כף זרעי כוסברה, כתושים
פלפל גרוס
1 ליטר בירה כהה
6 גזרים, קלופים וחתוכים למעוינים
2 ענפי סלרי, חתוכים גס
2 יחידות כרשה
3 ענפי תימין
8 תפוחי אדמה, קלופים וחצויים
אופן ההכנה:
1 מושחים את הנתח מכל הצדדים בשמן, מלח, כוסברה כתושה ופלפל שחור ומניחים בתבנית עמוקה.
2 מחממים תנור ל-250 מעלות ומשחימים את הנתח היטב במשך 20-15 דקות. מוציאים, ומנמיכים את החום ל-180 מעלות.
3 מוסיפים לתבנית את הבירה, הגזר, הסלרי, הכרשה והתימין, מכסים בנייר פרגמנט ואוטמים היטב.
4 מחזירים לתנור לשעתיים.
5 מוספים לתבנית את תפוחי האדמה, מכסים שוב וצולים עוד כשעה. רבע שעה לפני הסוף אפשר להסיר את הכיסוי, כדי לתת לתבשיל להשחים.