תבשיל אסאדו מרוקאי עם זיתים, חומוס וצימוקים
בישול ארוך, נתח יפה ומשומן היטב ומיטב התוספות והתבלינים של המסורת המרוקאית - קבלו קדירה בשרנית ונפלאה שתעשה לכם את ארוחת שישי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
נתח האסאדו, שנקרא גם שפונדרה וקשתית, מאופיין בשכבות שכבות של בשר ושומן, מה שהופך אותו לעסיסי במיוחד. הנתח נמכר עם או בלי עצם (במתכון הזה אנחנו משתמשים בנתח עם העצם), ומיועד לתבשילי קדירה, בעיקר כאלה שמתבשלים זמן רב (לכן הוא מאוד מתאים לחמין, למשל). זה גם הנתח שממנו מכינים את האסאדו הדרום אמריקאי המפורסם, ומכאן שמו.
מרכיבים (6 מנות):
1.5 ק"ג אסאדו עם עצם, חתוך לקוביות
מלח
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן צמחי
2 בצלים, קצוצים גס
4 שיני שום שלמות
כוס מרק עוף
כף אריסה
כוס ורבע גרגירי חומוס מבושלים
קליפת לימון (ללא הציפה הלבנה)
1/2 כוס זיתים מבוקעים, ללא גלעין
2/3 כוס צימוקים לבנים
פלפל חריף ירוק
2 פלפל חריף אדום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
לקראת סיום:
כף גרידת לימון
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מתבלים את האסאדו במלח ופלפל שחור.
2 מחממים את השמן בסיר. מזהיבים את הבצל והשום, מוסיפים את האסאדו וכוס מרק עוף ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה וחצי.
3 מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים ומתבלים. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים כ-50 דקות נוספות.
4 לקראת סוף הבישול מוסיפים את גרידת הלימון והכוסברה הקצוצה.
5. מגישים עם קוסקוס או אורז.