תבשיל בקר וירקות ברוטב סויה ונענע
צריבה על המחבת והרבה הרבה זמן בתנור יובילו אתכם ישירות אל היעד: קדירת בשר ריחנית עם ירקות שורש ורוטב שבא ללקק כמו שהוא
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
2 ק"ג בשר שריר (מס' 8)
1 כוס עלי נענע
1/2 כוס רוטב סויה
4 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר דק
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
6 כפות שמן קנולה
4 גזרים קלופים, חתוכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
2 בצלים אדומים, קלופים וחתוכים לשמיניות
8 שיני שום שלמות, קלופות
800 גרם בייבי תפוחי אדמה, חצויים לאורכם
6 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 קוצצים שליש מכמות עלי הנענע. מערבבים בקערה את רוטב הסויה, החרדל, הג'ינג'ר והנענע הקצוצה.
2 מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
3 חותכים את הבשר לקוביות של 5 ס"מ. מתבלים במלח ופלפל שחור.
4 יוצקים את השמן לסיר רחב בעל תחתית נון-סטיק ומחממים היטב מעל להבה בינונית- גבוהה. כשהשמן חם מטגנים בו רבע מכמות קוביות הבשר מכל צדדיהן עד שהן משחימות (כ-5 דקות), ומעבירים אותן בזהירות לקערה. חוזרים על הפעולה עם יתר קוביות הבשר.
5 מנמיכים את הלהבה לבינונית, מעבירים לסיר את הגזרים, הבצלים, שיני השום ותפוחי האדמה ומבשלים במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב.
6 מגבירים את הלהבה, מוסיפים לסיר את תערובת הסויה ומבשלים 2 דקות תוך כדי ערבוב.
7 מוסיפים לסיר את המים ואת קוביות הבשר המטוגנות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר בנייר אפייה ומכסה הסיר ומעבירים לתנור.
8 מבשלים בתנור במשך שעתיים וחצי. מוציאים את הסיר, מסירים את המכסה ונייר האפייה, מפזרים את שארית עלי הנענע הקצוצים, מערבבים מעט ומגישים חם.
>> בשבוע שעבר הכנו כנפיים ברוטב סויה וקולה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!