אוכל

תבשיל בקר וירקות ברוטב סויה ונענע

צריבה על המחבת והרבה הרבה זמן בתנור יובילו אתכם ישירות אל היעד: קדירת בשר ריחנית עם ירקות שורש ורוטב שבא ללקק כמו שהוא

| קיקומן | פורסם 10/12/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 ק"ג בשר שריר (מס' 8)

1 כוס עלי נענע

1/2 כוס רוטב סויה

4 כפות חרדל דיז'ון גרגירים

5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר דק

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

6 כפות שמן קנולה

4 גזרים קלופים, חתוכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ

2 בצלים אדומים, קלופים וחתוכים לשמיניות

8 שיני שום שלמות, קלופות

800 גרם בייבי תפוחי אדמה, חצויים לאורכם

6 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 קוצצים שליש מכמות עלי הנענע. מערבבים בקערה את רוטב הסויה, החרדל, הג'ינג'ר והנענע הקצוצה.

2 מחממים תנור לחום של 150 מעלות.

3 חותכים את הבשר לקוביות של 5 ס"מ. מתבלים במלח ופלפל שחור.

4 יוצקים את השמן לסיר רחב בעל תחתית נון-סטיק ומחממים היטב מעל להבה בינונית- גבוהה. כשהשמן חם מטגנים בו רבע מכמות קוביות הבשר מכל צדדיהן עד שהן משחימות (כ-5 דקות), ומעבירים אותן בזהירות לקערה. חוזרים על הפעולה עם יתר קוביות הבשר.

5 מנמיכים את הלהבה לבינונית, מעבירים לסיר את הגזרים, הבצלים, שיני השום ותפוחי האדמה ומבשלים במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב.

6 מגבירים את הלהבה, מוסיפים לסיר את תערובת הסויה ומבשלים 2 דקות תוך כדי ערבוב.

7 מוסיפים לסיר את המים ואת קוביות הבשר המטוגנות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר בנייר אפייה ומכסה הסיר ומעבירים לתנור.

8 מבשלים בתנור במשך שעתיים וחצי. מוציאים את הסיר, מסירים את המכסה ונייר האפייה, מפזרים את שארית עלי הנענע הקצוצים, מערבבים מעט ומגישים חם.

>> בשבוע שעבר הכנו כנפיים ברוטב סויה וקולה

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!