קדירת בקר בבירה
קדירה ממוצא בלגי בסגנון הבישול הישן, המבוססת על מתכון של רות סירקיס
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
1/3 כוס שמן קנולה
1 ק"ג בשר בקר (שייטל, כתף), חתוך לקוביות
3 בצלים, פרוסים
6 שיני שום, פרוסות
1 כף קמח
1 כף סוכר חום
2 כפות חרדל דיז'ון
2 כוסות בירה לבנה
2 כפות חומץ בן יין אדום (אפשר גם חומץ רגיל)
מלח
פלפל טחון טרי
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
חצי כוס מרק עוף צח
אופן ההכנה:
1 מחממים במחבת כבדה את השמן ומשחימים היטב את הבשר עד שהוא "סגור" מכל הכיוונים. מעבירים לקדירה חסינת חום ומחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מוסיפים למחבת את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים קמח וסוכר חום ומטגנים עוד דקה.
3 מוסיפים למחבת את החרדל, הבירה והחומץ ומביאים לרתיחה. מגרדים בכף עץ את תחתית הסיר כדי לנצל את המשקעים שנדבקו שם.
4 מוסיפים את תוכן המחבת לקדירה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה על הכיריים.
5 מכסים את הקדרה במכסה או בנייר כסף ואופים בתנור 3 שעות, עד שהבשר רך.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!