אוכל
צילום׃ משק 8, יחסי ציבור

קדירת בקר בבירה

קדירה ממוצא בלגי בסגנון הבישול הישן, המבוססת על מתכון של רות סירקיס

טלי כהן ארזי | יאמי | פורסם 12/12/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1/3 כוס שמן קנולה

1 ק"ג בשר בקר (שייטל, כתף), חתוך לקוביות

3 בצלים, פרוסים

6 שיני שום, פרוסות

1 כף קמח

1 כף סוכר חום

2 כפות חרדל דיז'ון

2 כוסות בירה לבנה

2 כפות חומץ בן יין אדום (אפשר גם חומץ רגיל)

מלח

פלפל טחון טרי

חצי כפית אגוז מוסקט מגורר

חצי כוס מרק עוף צח

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת כבדה את השמן ומשחימים היטב את הבשר עד שהוא "סגור" מכל הכיוונים. מעבירים לקדירה חסינת חום ומחממים תנור ל-160 מעלות.

2 מוסיפים למחבת את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים קמח וסוכר חום ומטגנים עוד דקה.

3 מוסיפים למחבת את החרדל, הבירה והחומץ ומביאים לרתיחה. מגרדים בכף עץ את תחתית הסיר כדי לנצל את המשקעים שנדבקו שם.

4 מוסיפים את תוכן המחבת לקדירה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה על הכיריים.

5 מכסים את הקדרה במכסה או בנייר כסף ואופים בתנור 3 שעות, עד שהבשר רך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!