אוכל
וידאו WMV׃ mako

מג'דרה

תבשיל אורז מלא עם עדשים ובצל - מנה רוויה ויטמינים וברזל

| טבע הריפוי | פורסם 19/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 179 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס עדשים ירוקות‏

‏3 כפות שמן זית‏

‏2 בצלים קצוצים דק‏

‏2 כוסות אורז מלא‏

‏ מלח ופלפל שחור, טחון טרי

‏2\1 4 כוסות מים

כמון

אופן ההכנה:

1 משרים את העדשים במים 3 שעות. מסננים ומעבירים לסיר.

2 מוסיפים מים עד ‏כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה עד שהעדשים יתרככו (כ-20 דקות) ‏ומסננים.

3 מחממים בסיר כבד את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את האורז, ‏מתבלים במלח, פלפל וכמון, מטגנים 2 דקות. מוסיפים את העדשים ומערבבים.‏

4 מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 40-20 דקות. מכבים, ‏משהים 15 דקות ומערבבים. ‏

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!