אוכל
צילום׃ istockphoto

שווארמה ביתית של עודד עובדיה

שווארמה מפנקת מנתח בקר דל שומן אך עסיסי בבישול ארוך, שתקפיץ את מאכל הרחוב האהוב לגבהים חדשים

עודד עובדיה | מאסטר שף ילדים | פורסם 08/07/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 קילו שייטל פרוס לפרוסות דקות וחתוך לרצועות כמו של שווארמה

כף פלפל שחור גרוס

2 כפות פפריקה מתוקה

חצי כף פפריקה חריפה

כף וחצי בהרט (ניתן להוסיף כל תבלין מזרחי אחר שאתם רוצים חוץ מהבהרט והסומאק)

קמצוץ סומאק

שמן זית

8 יחידות בצל שאלוט, קצוץ דק

בקבוק יין אדום

מלח גס לפי הטעם

כוס וחצי ציר בקר (אם אין ציר ניתן להשתמש במים במקום)

להגשה

5 פיתות חצויות

טחינה

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את התבלינים (חוץ מהמלח) עם שמן הזית ומוסיפים את הבשר. מערבבים עד שהבשר מצופה כולו בתערובת.

2 מחממים בסיר גדול ועבה שמן זית ומטגנים (סוגרים) את רצועות השייטל, עד שצבען יהיה שחום אחיד. מוסיפים את המלח ומתקנים תיבול.

3 מוציאים את הבשר מהסיר ןמניחים אותו בקערה בצד. באותו זמן מטגנים באותו הסיר בצלצלי השאלוט עד השחמה.

4 מחזירים את הבשר לסיר ומערבבים. מוסיפים את היין ואת ציר הבקר (או המים), מערבבים, מתקנים תיבול ומעבירים ללהבה נמוכה-בינונית לשעה עד חמש שעות (ככל שהבשר מתבשל זמן ארוך יותר והנוזלים מצטמצמים, כך טעמו משתבח ומודגש).

5 אופן ההגשה: מגישים שווארמה בתוך חצי פיתה, עם טחינה ופטרוזיליה. 

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!