שווארמה ביתית של עודד עובדיה
שווארמה מפנקת מנתח בקר דל שומן אך עסיסי בבישול ארוך, שתקפיץ את מאכל הרחוב האהוב לגבהים חדשים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
1 קילו שייטל פרוס לפרוסות דקות וחתוך לרצועות כמו של שווארמה
כף פלפל שחור גרוס
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה
כף וחצי בהרט (ניתן להוסיף כל תבלין מזרחי אחר שאתם רוצים חוץ מהבהרט והסומאק)
קמצוץ סומאק
שמן זית
8 יחידות בצל שאלוט, קצוץ דק
בקבוק יין אדום
מלח גס לפי הטעם
כוס וחצי ציר בקר (אם אין ציר ניתן להשתמש במים במקום)
להגשה
5 פיתות חצויות
טחינה
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את התבלינים (חוץ מהמלח) עם שמן הזית ומוסיפים את הבשר. מערבבים עד שהבשר מצופה כולו בתערובת.
2 מחממים בסיר גדול ועבה שמן זית ומטגנים (סוגרים) את רצועות השייטל, עד שצבען יהיה שחום אחיד. מוסיפים את המלח ומתקנים תיבול.
3 מוציאים את הבשר מהסיר ןמניחים אותו בקערה בצד. באותו זמן מטגנים באותו הסיר בצלצלי השאלוט עד השחמה.
4 מחזירים את הבשר לסיר ומערבבים. מוסיפים את היין ואת ציר הבקר (או המים), מערבבים, מתקנים תיבול ומעבירים ללהבה נמוכה-בינונית לשעה עד חמש שעות (ככל שהבשר מתבשל זמן ארוך יותר והנוזלים מצטמצמים, כך טעמו משתבח ומודגש).
5 אופן ההגשה: מגישים שווארמה בתוך חצי פיתה, עם טחינה ופטרוזיליה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!