אוכל
צילום׃ רועי ברקוביץ'

קונפי פרגיות

תבשיל פרגיות, ירקות שורש ועשבי תיבול - ללקק את האצבעות

נורית פלד | mako אוכל | פורסם 16/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

12 יחידות פרגית

מבחר ירקות שורש ארומטיים, חתוכים לקוביות

כוס וחצי ציר ירקות (עשוי מבצל, גזר, שום, סלרי ופטרוזיליה - שורשים ועלים)

2 כפות שמן זית

כף סוכר דמררה

מלח ים ופלפל שחור טרי גרוס

תערובת יבשה של מרווה, תימין ורוזמרין

אופן ההכנה:

1 מניחים את הפרגיות על מצע של ירקות שורש חתוכים בתבנית. יוצקים ציר, שמן, סוכר, מלח ופלפל שחור ותערובת עשבי תיבול.

2 אוטמים את התבנית היטב, ואופים 5 שעות בחום נמוך.

3 בעשר הדקות האחרונות הופכים את הפרגית, טועמים ומתקנים תיבול.

4 מזרזפים שמן זית ומגישים עם סלט ירוק ואורז לבן נקי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!