אוכל
צילום׃ טדי הרוש

מקלובה בשרית של ניר צוק

כולם מחליפים מתכונים לחמין? בואו נחדש קצת: ניר צוק מציע מתכון חורפי עשיר ומשגע, שנותן פייט מכובד לכל הגולאשים והחמינים שבעולם: מקלובה עסיסית עם בשר צלעות, המון ירקות ורק שעתיים במטבח, כולל ההיפוך

ניר צוק | מקלובר | פורסם 30/11/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 דלורית

2 גזרים

ראש כרובית

2 חצילים באלדי

1 בטטה

2 תפוחי אדמה

2 בצלים בינוניים

800 גרם בשר צלעות מספר 2

2 כוסות אורז

לתיבול:

5 עלי דפנה

כפית כמון

כפית הל

כפית פלפל אנגלי

2 כפיות מלח

אופן ההכנה:

1 מקלפים את כל הירקות.

2 חותכים את הדלורית, הגזרים, הכרובית, החצילים והבטטה לקוביות בעובי 1 ס"מ.

3 פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות.

4 קוצצים את הבצל דק.

5 חותכים את הבשר לקוביות קטנות בעובי 2 ס"מ.

6 מחממים סיר עם מים, מבשלים את הבשר למשך שעה ביחד עם עלי הדפנה ומסננים מהמים (שומרים את המים המסוננים להמשך).

7 בסיר משומן מטגנים את כל הירקות ביחד על אש גבוהה, כ-10 דקות.

8 מוסיפים לסיר את האורז, הבשר ושאר התבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות.

9 מוסיפים 3 כוסות מי בישול רותחים של הבשר, מערבבים מעט, מכסים היטב ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה 20 דקות בלי לפתוח, ולאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור ל-10 דקות נוספות.

10 מסירים את המכסה והופכים בעדינות על מגש גדול.

11 באמצעות כף גדולה או מצקת דופקים על דפנות הסיר כדי לשחרר את המקלובה, מרימים את הסיר בעדינות ומגישים.

המתכון באדיבות שף ניר צוק, מסעדת מקלובר

>> בדיוק בזמן לחנוכה: קפה גן סיפור מגיע להרצליה

>> סופגניות שמרים מהירות שגם אתם יכולים להכין