אוכל
צילום׃ המטבח1

מרק קרם ברוקולי ואפונה

מתכון למרק ירוק, עשיר ומפנק, חצי שעה והוא שלכם

יוסי שטרית | קיטשן מרקט | פורסם 02/05/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 כפות שמן זית

1 בצל חתוך גס

4 שיני שום

3 כוסות אפונה

1 ראש ברוקולי (מופרד לפרחים, וחלוט כ-5 דקות במים רותחים)

מלח

מים

1 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מאדים את הבצל מספר דקות ומוסיפים לסיר את השום לעוד דקה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומטגנים עוד 3 דקות. מתבלים במלח ומכסים את המרכיבים במים (כ-5 ס"מ מעל גובהם).

2 מבשלים 20 דקות על להבה בינונית, עד שהברוקולי מתרכך. מוסיפים את השמנת המתוקה וטוחנים את המרק במעבד מזון, או בבלנדר מוט. בודקים שוב תיבול, ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!