צילום׃ המטבח1
מרק קרם ברוקולי ואפונה
מתכון למרק ירוק, עשיר ומפנק, חצי שעה והוא שלכם
יוסי שטרית | קיטשן מרקט
| פורסם 02/05/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 כפות שמן זית
1 בצל חתוך גס
4 שיני שום
3 כוסות אפונה
1 ראש ברוקולי (מופרד לפרחים, וחלוט כ-5 דקות במים רותחים)
מלח
מים
1 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מאדים את הבצל מספר דקות ומוסיפים לסיר את השום לעוד דקה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומטגנים עוד 3 דקות. מתבלים במלח ומכסים את המרכיבים במים (כ-5 ס"מ מעל גובהם).
2 מבשלים 20 דקות על להבה בינונית, עד שהברוקולי מתרכך. מוסיפים את השמנת המתוקה וטוחנים את המרק במעבד מזון, או בבלנדר מוט. בודקים שוב תיבול, ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!