אוכל
צילום׃ יעל קצב, mako אוכל

קינוח מלאווח ושוקולד

רוצים לגנוב את ההצגה ביום העצמאות עם קינוח שהקדשתם לו 2 דקות וחצי בדיוק? קלטו את המאפה המטריף הזה, שמבוסס על מתכון שרץ עכשיו ברשת: שני עלי מלאווח, קצת (הרבה) נוטלה וקצת (הרבה) חלבה. הכי ישראלי

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 29/03/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 מלאווח

שוקולד נוטלה

שערות חלבה

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מורחים על אחד מעלי המלאווח נוטלה ומפזרים שערות חלבה בנדיבות. מכסים בעלה המלאווח השני ומהדקים מעט.

קינוח מלאווח ושוקולד - ההכנה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
בהכנה|צילום: יעל קצב, mako אוכל
קינוח מלאווח ושוקולד - החיתוך (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
החיתוך|צילום: יעל קצב, mako אוכל

3 פורסים את כריך המלאווח לרצועות בעובי סנטימטר בעזרת גלגלת פיצה.

4 מגלגלים כל רצועה בנפרד ומסדרים אותן על נייר אפייה בצורת ספירלה (ראו בסרטון).

5 מברישים במעט ביצה טרופה ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות, עד להזהבה. מגישים מיד.

קינוח מלאווח ושוקולד ב-2 דקות עבודה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
קינוח מלאווח ושוקולד ב-2 דקות עבודה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

קינוח מלאווח ושוקולד מינוס פרוסה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מינוס פרוסה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.