בורקס גבינה משפחתי
היום אנחנו מכינים בורקס גבינה ענק, כזה שמשפחה שלמה יכולה ליהנות ממנו בכיף. מגישים עם ביצה קשה, טחינה, עגבניות מגורדות ומלפפון חמוץ – ויש יופי של ארוחת ערב
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 ריבוע (300 גרם) בצק עלים מופשר במקרר
חצי גביע קוטג'
1 ביצה
100 גרם גבינה בולגרית
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית אורגנו או בזיליקום יבש
1 ביצה טרופה להברשה
שומשום לפיזור
להגשה:
ביצה קשה
עגבניות מגוררות לרסק
טחינה
מלפפון חמוץ
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה קוטג', ביצה, גבינה בולגרית, גבינה צהובה, מלח, פלפל שחור ואורגנו עד לאיחוד (אם אתם מרגישים שהמלית רטובה מדי הוסיפו עוד קצת גבינה צהובה).
3 פורסים את בצק העלים על נייר אפייה (שימו לב שבצק העלים שלכם חתוך לריבוע ולא למלבן, כדי שנוכל לקפל אותו לצורת משולש בהמשך).
4 מפזרים את המלית בצורה אחידה על חצי מהבצק כך שכשנקפל אותו תיווצר לנו צורה של משולש (משאירים סנטימטר אחד בשוליים ללא מלית).
5 מקפלים את הבצק ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג, כדי שהמלית לא תברח במהלך האפייה.
6 מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
7 אופים 20-25 דקות, עד להזהבה.
8 מגישים עם ביצה קשה, עגבניות מגוררות, טחינה ומלפפון חמוץ.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!