אוכל
צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

פסטה רוזה בסיר אחד

לפעמים לא בא לנו לעבוד קשה, אבל בהחלט כן בא לנו להתענג על ארוחה חמה וטובה. בשביל זה, חברים, המציאו את הפסטה בסיר אחד: 2 וחצי דקות של עבודה, סיר אחד ויש לכם ארוחה פגז לכל המשפחה

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 26/07/22 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילת פסטה (500 גרם)

כף חמאה

2 כפות רסק עגבניות

5 עגבניות שרי חצויות (או עגבנייה רגילה אחת קצוצה)

3 שיני שום, פרוסות

1 כוס שמנת מתוקה (להקצפה או לבישול)

חצי כף מלח

רבע כפית פלפל שחור

רבע כפית פלפל צ'ילי גרוס

2 עלי בזיליקום (אפשר להמיר באורגנו)

5 כוסות מים פושרים

שלושת רבעי כוס פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1 ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות שרי, שום ושמנת ומתבלים במלח, פלפל שחור, צ'ילי גרוס ובזיליקום.

2 מוסיפים את הפסטה והמים ומערבבים (שימו לב, המים אמורים להגיע לגובה הפסטה). מביאים לרתיחה ומבשלים לא מכוסה 7 דקות.

פסטה רוזה ב-10 דקות - לפני הוספת המים (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
לפני הוספת המים|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
פסטה רוזה ב-10 דקות - אחרי הוספת המים (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
ואחרי|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-7 דקות נוספות, עד שהפסטה מוכנה. מערבבים כל 2-3 דקות, כדי לוודא שהפסטה לא נדבקת לתחתית הסיר.

4 מוסיפים את הפרמזן, מערבבים ומגישים.

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.