דג בס אפוי
מתכון של ישראל אהרוני לדג בס צלוי בתנור עם תוספת של שומר ופלפלים מטוגנים, שיני שום והרבה לימון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 דגי בס בריכות טריים
מעט שמן זית, לטיגון
4 פקעות שומר טריות, חתוכות ל-4 לאורכן
6 פלפלים אדומים קטנים (מתוקים)
12 שיני שום שלמות, לא קלופות, מעוכות מעט
8 גבעולי תימין
פילטים מ-3 לימונים (מקלפים את הלימונים ומוציאים את בשר הפלחים)
חצי כוס זיתים שחורים מגולענים
רבע כוס שמן זית
שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 פלפל ירוק חריף, פרוס
קליפת לימון מגוררת
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 מחממים שמן זית במחבת. כשהוא חם מכניסים פנימה את השומר (הצד החתוך כלפי מטה), הפלפלים ושיני השום השלמות. מטגנים כמה דקות עד שפני השומר משחימים יפה.
3 חורצים משני הצדדים של כל אחד מהדגים ארבעה חריצים עמוקים, שיגיעו עד האדרה. ממליחים ומפלפלים. מכניסים לכל דג גבעול טימין ושני פילטים של לימון.
4 מניחים בתבנית חסינת חום את השומר, הפלפלים, השום והדגים. מפזרים זיתים מעל.
5 מערבבים בקערה השמן, מיץ הלימון, התימין, הפלפל החריף, המלח והפלפל. יוצקים על הדגים, ממליחים ומפלפלים שוב ומסדרים על הדגים את יתרת הפילטים של הלימונים.
6 מפזרים מעט קליפת לימון מגוררת. צולים בתנור החם כ-15 דקות, עד שהדג מוכן.




