אוכל

דג בס אפוי

מתכון של ישראל אהרוני לדג בס צלוי בתנור עם תוספת של שומר ופלפלים מטוגנים, שיני שום והרבה לימון

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

4 דגי בס בריכות טריים

מעט שמן זית, לטיגון

4 פקעות שומר טריות, חתוכות ל-4 לאורכן

6 פלפלים אדומים קטנים (מתוקים)

12 שיני שום שלמות, לא קלופות, מעוכות מעט

8 גבעולי תימין

פילטים מ-3 לימונים (מקלפים את הלימונים ומוציאים את בשר הפלחים)

חצי כוס זיתים שחורים מגולענים

רבע כוס שמן זית

שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי

1 פלפל ירוק חריף, פרוס

קליפת לימון מגוררת

מלח גס

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות. 

2 מחממים שמן זית במחבת. כשהוא חם מכניסים פנימה את השומר (הצד החתוך כלפי מטה), הפלפלים ושיני השום השלמות. מטגנים כמה דקות עד שפני השומר משחימים יפה.

3 חורצים משני הצדדים של כל אחד מהדגים ארבעה חריצים עמוקים, שיגיעו עד האדרה. ממליחים ומפלפלים. מכניסים לכל דג גבעול טימין ושני פילטים של לימון.

4 מניחים בתבנית חסינת חום את השומר, הפלפלים, השום והדגים. מפזרים זיתים מעל.

5 מערבבים בקערה השמן, מיץ הלימון, התימין, הפלפל החריף, המלח והפלפל. יוצקים על הדגים, ממליחים ומפלפלים שוב ומסדרים על הדגים את יתרת הפילטים של הלימונים.

6 מפזרים מעט קליפת לימון מגוררת. צולים בתנור החם כ-15 דקות, עד שהדג מוכן.