תבשיל חומוס ועגבניות על מצע בורגול
אם יש לכם עגבניות משומרות במזווה וחומוס מבושל במקפיא - הדרך שלכם לארוחה טובה וטעימה לא צריכה לקחת יותר מ-20 דקות. תבשיל חורפי שמצריך מינימום מרכיבים, ועוד פחות מזה עבודה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
כל תכניות הבישול והספרים בעולם חייבים לכלול לפחות מתכון אחד שיכין אותנו ליום הקשה מכל: היום שבו המקרר ריק. נראה שהמעשה הנוראי ביותר שעולה בראשם של הבשלנים האלו, שאומרים לנו איך ומה לבשל, הוא שנתקשר להזמין אוכל. "מנות מזווה קלות!" צועקים עלינו, ואנחנו מקבלים מתכונים שבדרך כלל נעים מהבסיסי (פסטה עם שום ושמן זית) אל המופרך (נודלס עם אנשובי, צימוקים וטרגון).
האמת היא שגם אם המזווה שלכם מכיל קורי עכביש וקופסאות טונה בשמן בלבד וגם אם הוא מפוצץ בשימורים וצנצנות שכבר שכחתם שקניתם – אתם לא עושים את זה נכון. מזווה טוב הוא מזווה חכם; זה אומר שאתם צריכים שיהיו לכם כמה מוצרי בסיס, כאלו שאפשר להכין איתם כמה סוגי מנות שונים גם כשהמקרר מתרוקן. אצלנו בבית יש תמיד שימורי עגבניות, קטניות יבשות, בורגול וקוסקוס, טונה, גרגירי חומוס קפואים ואפונה קפואה, שאפשר להכין מהם מנות מהממות בלי לשבור את הראש.
תבשיל החומוס והעגבניות שלי נולד מאלתור. זרקתי למחבת קצת סלמי שנשאר לנו במקרר, הוספתי חומוס, עגבניות משומרת וקצת תבלינים ותוך כמה דקות נהיה לנו תבשיל מהביל, שאותו הגשנו על בורגול מהיר הכנה. קל, מהיר ומורכב ממוצרים שבאמת יש לרובכם בבית. אם אין לכם סלמי, התבשיל עובד מעולה גם בלעדיו.
מרכיבים (2 מנות):
1/2 כוס בורגול (דק, גס, זה לא משנה)
75-100 גרם סלמי (עדיף סרוולד)
1/4 חבילת (200 גרם) חומוס קפוא (או כ-1/2 קופסת שימורים, שטופה ומסוננת)
פחית (400 גרם) עגבניות תמר משומרות
מלח
פפריקה מעושנת (לא חובה)
אורגנו יבש
אופן ההכנה:
1 מבשלים את גרגירי החומוס הקפואים במים רותחים ומומלחים כמה דקות, עד שהם מפשירים אך עדיין פריכים. מסננים. אם משתמשים בחומוס מקופסת שימורים, שוטפים את הגרגרים ומסננים. אין צורך לבשל.
2 שמים את הבורגול בקערה ומכסים במים רותחים עד כמה מילימטרים מעל הגרגרים. מפזרים קצת מלח ומעט שמן זית ומכסים ל-5-10 דקות. מפוררים את הבורגול המוכן עם מזלג.
3 חותכים את הסלמי לרצועות ומטגנים על מחבת גדולה ויבשה (ללא שמן) כמה דקות, עד שהסלמי משנה צבע ומתכהה. מוסיפים את גרגירי החומוס המסוננים ואחרי שתי דקות את העגבניות. ממלאים חצי מפחית השימורים במים ומוסיפים למחבת. מבשלים 5-10 דקות, עד שהנוזלים מסמיכים ומצטמצמים. מגישים עם הבורגול.
* אפשר להחליף את הסלמי בכל נקניק אחר, או בנקניקיות טובות כמו מרגז או צ'וריסו, או לוותר עליו כליל.