אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס

שוב צהריים? שוב כולם רעבים? אתם יכולים להסביר לנו מתי זה קרה שכולם נהיו מורעבים כל הזמן (סתם נו, אנחנו יודעים את התשובה)? בינתיים הבה נתנחמה בסיר של חזה עוף עסיסי, שיפתור לנו את היום

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 21/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

4-6 חזות עוף (תלוי כמה מקום יש במחבת)

2 כפיות פפריקה מתוקה

חצי כפית כמון

מלח

350 מ"ל (חצי בקבוק) רוטב עגבניות פסאטה

כוס מים

2 שיני שום, מגוררות או כתושות

קופסה קטנה של רסק עגבניות

כפית סוכר

גרגירי חומוס מסוננים משימורים (או כמות שווה של גרגירי חומוס קפואים)

שמן זית לטיגון ולרוטב

כוסברה קצוצה להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מניחים את חזות העוף על קרש ובעזרת פטיש שניצלים (החלק החלק) או מחבת כבדה או אפילו שורש כף היד משטחים את החלק העבה של חזה העוף כדי להשוות אותו לחלק הדק. 

2 מערבבים בקערה קטנה פפריקה, כמון וקורט מלח ומפזרים את התיבול באופן שווה על חלקי העוף משני הצדדים. 

3 מחממים מחבת גדולה עם כ-2 כפות שמן זית. מטגנים את חזות העוף על אש גבוהה כ-8 דקות מצד אחד ועוד כ-6 דקות מהצד השני, עד ששני הצדדים משחימים היטב. מוציאים את העוף מהמחבת לצלחת נפרדת. 

4 בלי לשטוף את המחבת מוסיפים לה את רוטב העגבניות, המים, השום, רסק העגבניות, הסוכר, זילוף של שמן זית וקורט נדיב של מלח. מערבבים, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. 

לבלוג של עידית - טעים!

חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס (צילום: עידית נרקיס כ
חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

5 מוסיפים למחבת את גרגירי החומוס המסוננים ואת חזות העוף (יחד עם כל הנוזלים שנקוו על הצלחת), מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור 5-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט. כדאי להרטיב את העוף ברוטב לפני שמכסים את המחבת.

6 מגישים על תוספת פחמימה שאוהבים, עם כוסברה או פטרוזיליה קצוצות מלמעלה.