אוכל
צילום׃ איליה מלניקוב, יחסי ציבור

סלט אייסברג יווני

צמחוני צמחוני, אבל מגרה בטירוף: הסלט הפלאי של מסעדת יאסו תל אביב, שגם גדולי הקרניבורים ישמחו לעשות לו טובה. יאללה חלומי!

טל הולצר, מסעדת יאסו תל אביב | mako אוכל | פורסם 22/09/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

ראש חסה אייסברג

4 יחידות פלפל שושקה

חצי בצל סגול

6 עגבניות שרי תמר, חתוכות לשניים

6 עגבניות שרי צהובות, חתוכות לשניים

6 יחידות עגבניות שרי מנומר, חתוכות לשניים (אפשר גם להסתפק בעגבניות שרי רגילות)

חצי כרוב סגול

20 עלי תרד

חופן גרעיני חמנייה (10 גרם)

חופן גרעיני דלעת (10 גרם)

חופן אגוזי מלך (10 גרם), קצוצים גס

לחלומי:

12 פרוסות גבינת חלומי, באורך 10 ס"מ ועובי כחצי ס"מ

קמח

4 ביצים

פירורי לחם

שמן סויה, לטיגון

לרוטב (ויניגרט חרדל):

3 כפות חרדל דיז'ון חלק

כף חומץ בן יין לבן

2 כפות דבש

קורט מלח דק

150 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הרוטב: מערבבים את כל החומרים למעט שמן הזית. מוסיפים את שמן הזית לאט לאט בזילוף עדין, תוך כדי טריפה (אפשר גם להשתמש בבלנדר מוט ידני).

2 הסלט: חותכים את החסה לרצועות דקות ואת הפלפל שושקה לטבעות קטנות. פורסים את הבצל הסגול לרצועות דקיקות וחוצים את כל העגבניות (אם אין שרי צהובות ושרי מנומרות - מחליפים הכל בעגבניות שרי רגילות). קוצצים דק את הכרוב הסגול ועלי התרד.

3.קולים את גרעיני החמנייה והדלעת והאגוזים קלייה קצרה על מחבת לוהטת (נזהרים לא לשרוף).

4 מערבבים את כל הירקות עם רוטב הוויניגרט, ומפזרים מלמעלה את האגוזים והגרעינים.

5 מקמחים קלות את רצועות החלומי, טובלים בביצה ומצפים בפירורי לחם (ממש כמו שניצל). מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מסדרים על הסלט ומגישים.

* המתכון באדיבות טל הולצר, שף מסעדת יאסו תל אביב.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> והנה המתכון לסלט הפולנטה של קמפנלו