אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט קיצי עם עוף

סלט מושלם עם ירקות טובים, רוטב קליל ומנת חלבון עשירה, קל ומהיר להכנה

נטע בירן | mako אוכל | פורסם 02/08/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט:

300 גרם חזה עוף משוטח לשניצלים (לא דפוק)

4 פרוסות חזה אווז מעושן (ניתן לקנות במעדנייה)

חסה עדינה (עגולה, מסולסלת, סלנובה)

כוס עלי ריגלת הגינה (ריג'לה)

10 עגבניות שרי מתוקות, חצויות

כף עלי נענע, קצוצים

אפרסק כתום, חתוך לקוביות

חצי כוס פרחי כרובית טרייה

לרוטב:

כף סילאן

כף שמן זית

כף חרדל גרגרים

כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 שוטפים ומייבשים היטב את החסה והריג'לה. אם עלי החסה גדולים, קורעים אותם בידיים. מוסיפים את עגבניות השרי, הנענע, האפרסק והכרובית.

2 לרוטב: מערבבים היטב סילאן, שמן זית, חרדל גרגרים ומיץ לימון. ניתן להכין כמות יותר גדולה מהרוטב ולשמור במקרר.

3 מניחים מחבת חמה את פרוסות חזה האווז ומעליהן את חזה העוף. צולים 2-3 דקות, עד שחזה העוף משחים מעט, הופכים וצולים את הצד השני 2-3 דקות נוספות. יוצרים חתך קטן בחלק הכי עבה של החזה, כדי לוודא שהנתח עשוי גם במרכז. מניחים את הסלט, שופכים את הרוטב ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס