אוכל
צילום׃ alena gudz, shutterstock

אורז עם בצל וצימוקים

מתכון לאורז בסיסי עם בצל וצימוקים - התוספת הכי פשוטה והכי טעימה לארוחות בשריות וחלביות כאחד

אור גץ | mako | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

כוס אורז

2 כוסות מים

בצל קצוץ

חופן צימוקים

כפית מלח

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל. כשהוא משחים מוסיפים את הצימוקים, ואחריהם את האורז.

2 כשהאורז נעשה שקוף (אחרי 2-3 דקות) מוסיפים מים, ממליחים ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים עוד 10-15 דקות, עד שלא נשארים מים בקרקעית הסיר.

3 מכסים את הסיר במגבת וממתינים כ-10 דקות נוספות.