אוכל
צילום׃ Olga Nayashkova, ShutterStock

מתכון לשקשוקה קלאסית

שקשוקה קלאסית עם טעמים חזקים, בלי תוספות מיותרות. הקפידו על רכיבים טריים וטובים, עקבו אחרי ההוראות ותקבלו את אחת השקשוקות הכי טעימות שאי פעם טעמתם

אייל שני | מבשלים ביחד | פורסם 29/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 2787 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

300 גרם עגבניות מכמה שיותר סוגים

2 כפות שמן זית

1/2 פלפל ירוק חריף טרי פרוס לטבעות

3 שני שום קלופות ופרוסות

מלח ים אטלנטי

4 ביצים

אופן ההכנה:

1 מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים.

2 חורצים X בתחתית העגבניות וחולטים זמן קצר בכדי שיהיה ניתן לקלפן בקלות.

3 קוצצים את העגבניות הקלופות.

שקשוקה. כמה שיותר סוגי עגבניות יותר טוב (צילום: Alesia.Bierliezova, ShutterStock)
שקשוקה. כמה שיותר סוגי עגבניות יותר טוב|צילום: Alesia.Bierliezova, ShutterStock
חוץ מעגבניות וזמן לא צריך כמעט כלום. שקשוקה (צילום: Alesia.Bierliezova, ShutterStock)
חוץ מעגבניות וזמן לא צריך כמעט כלום. שקשוקה|צילום: Alesia.Bierliezova, ShutterStock

4 מחממים מחבת או סיר נמוך, מוסיפים את שמן הזית.

5 מוסיפים את פרוסות הפלפל עד שעולה ריח של פלפל באוויר.

6 מוסיפים את השום ומיד אחריו את העגבניות הקלופות והקצוצות יחד עם המלח. מבשלים כ-7 דקות.

7 מביאים לרתיחה את רוטב העגבניות ונותנים לו להתבשל על אש גבוהה. רגע לפני שהנוזלים מאיימים לעזוב את הרוטב מוסיפים פנימה 4 ביצים. לא מכסים.

8 השקשוקה מוכנה ברגע שהחלבון מתקרש והחלמון מתקשה על פי טעמכם (נוזלי יותר או פחות).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!