צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
אספרגוס בחמאת לימון
מתכון למנת גורמה בקלי קלות: אספרגוס ועוד שני מרכיבים מרכזיים, מלווים בעוד כמה שחקני חיזוק שיוצרים ביחד מנה קטנה ומקסימה שתפיל אתכם מהרגליים
רוני מנדלמן | mako אוכל
| פורסם 20/09/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
צרור נאה של אספרגוס (בדרך כלל בין 10 ל-14 יחידות)
סיר רחב עם מים רותחים (כך שיכסו את הצרור המפוזר)
קערה רחבה עם מים קרים ומעט קרח (להכין כשהאספרגוס מתבשל)
80 גרם חמאה
שלושה עלי מרווה, נקיים ויבשים
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
כף פרמזן
מעט מלח גס
מעט פלפל גרוס
אופן ההכנה:
1 מנקים בעדינות את האספרגוס ונזהרים לא לפגוע בפרח.
2 מכניסים לסיר עם מים רותחים לשתיים שלוש דקות לחליטה. כשהצבע משתנה מעבירים מיד ובעדינות לקערה עם מים קרים (כך תהליך הבישול נפסק והצבע הירוק החזק נשמר).
3 מחממים במחבת חמאה, מוסיפים את עלי המרווה. כשהחמאה נמסה וחמה (להיזהר לא לשרוף), מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים יחד כדקה.
4 מוציאים את האספרגוס מהמים הקרים ומסננים.
5 אופן ההגשה: מניחים בצורה יפה את האספרגוס על צלחת, יוצקים את החמאה מהמחבת, מפזרים מעט פלפל, מלח ופרמזן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!