אוכל
צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל

עוגת שאריות גלידה

מסתבר שכל מה שאתם צריכים בשביל לאפות עוגה זו קופסא חצי גמורה של גלידה מהקיץ (שנראה כה רחוק) וקמח תופח. כן, זה הכל. לא מאמינים? גם אנחנו לא האמנו, אבל ניסינו, וזה עבד

| mako אוכל | פורסם 16/12/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

נתקלנו בהברקה הזאת כבר מזמן, באיזה מייל שהתגלגל אלינו לג'אנק, ועד שלא ניסינו בעצמנו לא האמנו. מאיר קוקבוק, אחד הכותבים הקבועים של אתר "אוכל טוב", יצא למשימה לבדוק האם ייתכן שהגלידה שנשארה לה בפריזר שלנו יכולה להפוך לעוגה אמיתית, וחזר עם תשובה חיובית. אתם צריכים שתי כוסות גלידה וכוס וחצי קמח תופח, וזהו. הסוכר, תמצית הווניל והשוקולד צ'יפס הם רק שדרוג.

מרכיבים :

2 כוסות גלידה מכל סוג (עדיף כמובן גלידה חלבית ורק שלא יהיה דיאט)

כוס וחצי קמח תופח

כפית תמצית וניל

1/2 כוס סוכר

חופן של תוספת מכל סוג (שוקולד צ'יפס, קוביות פירות יבשים, אגוזים, שקדים ועוד)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

2 ממיסים את הגלידה בטמפרטורת החדר (זה יקל על הלישה) ומוסיפים את הקמח ואת שאר המצרכים.

 

3 לשים עד שכל התערובת מתאחדת לבצק נעים למגע.

 

4 משמנים תבנית אפיה במעט שמן צמחי ומניחים בו את הבצק (קחו בחשבון שהבצק גדל לגודל כפול).

 

5 אופים במשך כ-15 דקות ובודקים עם קיסם האם העוגה מוכנה.

 

6 מוציאים, מקררים וזוללים.

 

>> עוגת שוקולד שעובדת על כולם