אוכל
צילום׃ אור גץ, iStock

לפתן

מתכון למנה אחרונה עשירה בטעמים וניחוחות. הסוד להצלחה הוא יין אדום משובח

שי-לי ליפא | 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות | פורסם 21/03/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות (480 מ"ל) יין אדום יבש

1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כוס (240 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 מקל קינמון גדול שבור ל-3

2 מסמרי ציפורן

12 שזיפים מיובשים

12 משמשים מיובשים

4 תפוחים גרני סמית בינוניים, קלופים וחתוכים לשמיניות

אופן ההכנה:

1 מבשלים יין, מיץ תפוזים, מים, סוכר, מקל קינמון וציפורן בסיר בינוני על להבה בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס.

2 מוסיפים שזיפים מיובשים, משמשים מיובשים ותפוחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-15 דקות ללא כיסוי, עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים. מצננים היטב.

3 שומרים במקרר עד 4 ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לפסח