צילום׃ אור גץ, iStock
לפתן
מתכון למנה אחרונה עשירה בטעמים וניחוחות. הסוד להצלחה הוא יין אדום משובח
שי-לי ליפא | 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות
| פורסם 21/03/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות (480 מ"ל) יין אדום יבש
1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
1 כוס (240 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 מקל קינמון גדול שבור ל-3
2 מסמרי ציפורן
12 שזיפים מיובשים
12 משמשים מיובשים
4 תפוחים גרני סמית בינוניים, קלופים וחתוכים לשמיניות
אופן ההכנה:
1 מבשלים יין, מיץ תפוזים, מים, סוכר, מקל קינמון וציפורן בסיר בינוני על להבה בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס.
2 מוסיפים שזיפים מיובשים, משמשים מיובשים ותפוחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-15 דקות ללא כיסוי, עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים. מצננים היטב.
3 שומרים במקרר עד 4 ימים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!