אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, תיק אוכל

כנאפה מהירה

כנאפה היא קצת כמו אהבה: קצת קשיחה, קצת גמישה ועטופה במעטפת מתוקה. קבלו את המתכון לכנאפה הכי מהירה שתכינו, באהבה כמובן

אינס שילת ינאי | תיק אוכל | פורסם 16/03/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 160 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לכנאפה

400 גרם אטריות קדאיף

100 גרם חמאה מומסת

300 גרם ריקוטה מעורבבת עם 1 כף אבקת סוכר

לסירופ

1 כוס סוכר

1/2 כוס מים

2 כפות מיץ מלימון טרי

קצת זעפרן (לא חובה)

להגשה

100 גרם פיסטוקים קלויים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסירופ: מניחים את כל חומרי הסירופ בסיר ומבשלים, עד שהנוזל מצטמצם ומקבל מרקם סירופי.

2 מכינים את הכנאפה: מערבבים את החמאה המומסת עם אטריות הקדאיף.

3 מחממים מחבת בקוטר 22-24 ס"מ. מפזרים באחידות מחצית מהאטריות על המחבת, מורחים מעל את הגבינה, וסוגרים במחצית השנייה של האטריות. מבשלים על המחבת כ-5 דקות. הופכים לצד השני ומבשלים גם כ-5 דקות (משתדלים לא לבשל מעבר לחמש דקות לכל צד).

4 שופכים מעל סירופ חם בנדיבות, מפזרים פיסטוקים קלויים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון התפרסם בבלוג "תיק אוכל" של אינס שילת ואפיק גבאי