צילום׃ אפיק גבאי, תיק אוכל
כנאפה מהירה
כנאפה היא קצת כמו אהבה: קצת קשיחה, קצת גמישה ועטופה במעטפת מתוקה. קבלו את המתכון לכנאפה הכי מהירה שתכינו, באהבה כמובן
אינס שילת ינאי | תיק אוכל
| פורסם 16/03/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לכנאפה
400 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
300 גרם ריקוטה מעורבבת עם 1 כף אבקת סוכר
לסירופ
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות מיץ מלימון טרי
קצת זעפרן (לא חובה)
להגשה
100 גרם פיסטוקים קלויים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הסירופ: מניחים את כל חומרי הסירופ בסיר ומבשלים, עד שהנוזל מצטמצם ומקבל מרקם סירופי.
2 מכינים את הכנאפה: מערבבים את החמאה המומסת עם אטריות הקדאיף.
3 מחממים מחבת בקוטר 22-24 ס"מ. מפזרים באחידות מחצית מהאטריות על המחבת, מורחים מעל את הגבינה, וסוגרים במחצית השנייה של האטריות. מבשלים על המחבת כ-5 דקות. הופכים לצד השני ומבשלים גם כ-5 דקות (משתדלים לא לבשל מעבר לחמש דקות לכל צד).
4 שופכים מעל סירופ חם בנדיבות, מפזרים פיסטוקים קלויים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
המתכון התפרסם בבלוג "תיק אוכל" של אינס שילת ואפיק גבאי