צילום׃ hlphoto, Istock
סלמון אפוי עם סויה
פשוט ומהיר: סלמון בתנור שלוקח גג חצי שעה להכין, עם רוטב בטעם אסייתי מתקתק ומלוח. אחלה מנה לפתוח איתה את השבוע
| mako אוכל
| פורסם 26/05/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 פרוסות נתחי פילה סלמון (כק"ג אחד)
3-4 כפות סוכר חום
1/4 כוס שמן זית (אפשר גם פחות, לשומרים על המשקל)
3 כפות רוטב סויה
3 שיני שום, פרוסות (לא חובה)
כפית שמן שומשום (לא חובה)
מיץ מחצי לימון
2 כפות מים (אפשר לשדרג גם בסאקה או יין לבן)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2 מערבבים את כל המרכיבים (לא כולל הסלמון) בקערית, עד שהסוכר נמס.
3 מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אלומיניום ועליו נייר אפייה (כדי למנוע זליגות). יוצקים את הרוטב והופכים את הדגים לכל הכיוונים, כך שיצופו כולם ברוטב. מחזירים אותם למצב בו העור כלפי מטה.
4 אופים 15-20 דקות, עד שצבע הסלמון הופך לכתום אטום. כדי שיהיה מזוגג כראוי, כדאי לפתוח את התנור כל 5 דקות ולהרטיב את הדגים ברוטב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!